Коли вимкнули світло та воду, але вам потрібно терміново перекусити, варто спробувати приготувати смачне намащення на хліб. Рецепти цієї страви бувають різними і вони точно зможуть виручити в екстреній ситуації.
Намащення на хліб із плавленим сиром
Що потрібно взяти:
100 г плавленого сиру;
1 яйце;
половину зубчика часника;
сіль та перець за смаком.
У глибоку миску натріть варене яйце, додайте порціями плавлений сир і дрібно порізаний часник. Всі інгредієнти перемішайте, поперчіть та посоліть. Така закуска чудово поєднується зі свіжим хлібом та різними овочами.
Смачне намащення на хліб із крабових паличок
Вам знадобляться:
50 г майонезу;
100 г крабових паличок;
50 г сиру Фета;
50 г плавленого сиру;
сіль та перець за смаком;
кріп.
Дрібно наріжте кріп, змішайте його з сиром у пропорції 1:1. Тепер можете додати майонез. Вимішуйте, поки маса не нагадуватиме густу сметану. Крабові палочки наріжте кубиками та додайте їх в сиркову масу. Посоліть та поперчіть за смаком. Найкраще смакує таке намащення з білим хлібом.
Ситне намащення на хліб з сардини (чи іншої рибної консерви)
Що вам знадобиться:
100 г сардини чи іншої рибної консерви;
50 г майонезу;
1 яйце;
сіль та перець;
1 перо зеленої цибулі.
Рибу дістаньте з банки і, якщо потрібно, відділіть кісточки. Тушку подрібніть за допомогою виделки. Яйце натріть на тертушці, додайте до риби. Подрібніть зелену цибулю, додайте до риби і яйця. Все потрібно змастити майонезом і ретельно перемішати. Посоліть і поперчіть. Намащення буде смакувати з чорним хлібом.
Намащення на хліб із морквою по-корейськи
Візьміть такі інгредієнти:
30 г сиру;
1 яйце;
30 г моркви по-корейськи;
30 г майонезу;
сіль та перець.
Яйце натріть на дрібній тертушці, додайте натертий сир та моркву (надто довгі скибочки краще розрізати на менші шматочки). Додайте майонез, поперчіть і посоліть. Ретельно перемішайте. Таку страву можна поєднувати з кукурудзяним хлібом.
Намащення на хліб із домашнього сиру
Щоб приготувати потрібно:
100 г домашнього сиру;
1 гілочка петрушки;
сіль, перець за смаком;
50 г сметани;
1 зубчик часнику.
Дрібно наріжте петрушку, додайте зубчик часнику (видавлений через прес). Посоліть і поперчіть за смаком. Домашній сир і сметану поєднайте, додайте до зелені. За допомогою виделки розімніть масу, щоб вона була схожа на густий крем. Перемішайте. Таке намащення підходить не лише для хліба, його можна завертати в лаваш чи млинці.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
4-11-2022, 07:38
0
759