RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Новини Буковини

За повідомленням міліції тварину застрелив 32-річний браконьєр мешканець села Долішній Шепіт
підстрелив зубра серед ночі напередодні Великодня. Колишній лісоруб один вийшов на полювання, застрелив червонокнижну тварину, сам її розтушував, надбав собі м’яса, рештки поховав. М‘ясо, що він приніс додому з’їв на Великодні свята. При цьому сам же ж прийшов з повинною до міліції. А де сховав рештки вбитого зубра, і ще купу подробиць з полювання, він не може пригадати. Кримінальну справу по факту незаконного побивання порушили. Справа на розгляді у Вижницькому райвідділі міліції. Чернівецька природоохоронна міжрайонна прокуратура запевняє, що до неї справа на розгляд не надходила. Правоохоронці кажуть, що така версія розгортання подій цілком можлива. Та розповісти у подробицях, як саме це відбувалося не спромоглися. Кажуть, через десять днів нададуть додаткові факти по даній справі.

– 12 квітня близько 20:00 години вечора єгері державного підприємства Берегометського лісомисливського господарства, мешканці села Долiшнiй Шепiт повідомили про те, що в yрочищi "Дивятокове" цього ж господарства ними виявлено внутрішні органи та залишок шкіри темно-коричневої масті, – розповідає начальник сектору зв’язків з громадськістю УМВС в області В’ячеслав ХАБАЙЛО.

Єгері доповіли правоохоронцям. В результаті оперативно-розшукових заходів, стало відомо про те, що невідомою особою було здійснено полювання на тварину зубр, що занесений у червону книгу України. З місця подій було вилучено частину шкіри вбитої тварини. При огляді шкіри до факту були залучені спеціалісти ветеринарної служби, які вказали, що з неї вилучено три металеві кульки. З довідки Державного науково-дослідного експертно-кримiналiстичного центру при УМВС в області стало відомо, що це дробини та шротини, що можуть бути використані для спорядження патронів гладко ствольної мисливської зброї. По факту незаконного полювання було порушено кримінальну справу за статтею 248 частина 1 КК України (Незаконне полювання). Стаття передбачає штраф до 100 неоподаткований мінімумів або до 3 років позбавлення волі.

Вже через тиждень до працівників Вижницького райвідділу міліції звернувся з каяттям 32-річний мешканець села Долішній Шепіт. Він зізнався, що напередодні Великодніх свят, в ніч на друге квітня, здійснював полювання на території цього господарства. Чоловік добровільно здав рушницю “ІЖ-18” 16 калібру 1958 року випуску, яка перебувала у його володінні без всіх необхідний на те дозволів.
Чоловік прийшов з повинною після того як наші працівники відпрацьовували даний населений пункт. Ця особа була під підозрою, оскільки ще 10 років тому, єгері цього господарства затримали на території лісництва, з неоформленою рушницею цього чоловіка. Але тоді справа далі не пішла.
Як пояснив зловмисник зубра він вполював для власного вживання. Полював вночі. Натрапив на тварину, що відстала від стада. Підстреливши тварину взяв скільки міг м’яса. Рештки сховав на території лісництва. Відновити, де рештки лежать вже не міг. Залишків м’яса не було виявлено і в нього вдома. Все з’їв на Великодні свята. Частину м’яса викинув на смітник. Наразі підозрювана особа знаходиться на волі. Триває дослідча перевірка. Проводяться оперативно-розшукові заходи по перевірці версії про можливу причетності до вказаного злочину інших осіб та спрямовані на виявлення та вилучення речових доказів.

Збитки від незаконного полювання на зубра для мисливського господарства становить 12500 гривень.
Нагадаємо, днями до редакції надійшла неофіційна інформація про те, що поблизу села Долішній Шепіт Вижницького району невідомі особи вбили зубра. Злочин скоєно ніби то ще 10 квітня. Та досі цю подію ніхто не коментував. Це вже другий за рахунком зубр впольований браконьєрами цього року. На початку січня червонокнижну тварину застрелили поблизу села Банилів-Підгірний у Сторожинецькому районі.
Редактор: neznayka
21-04-2010, 17:48
Коментарів 0 Переглядів 2 659

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.