Новини Чернівців
М’ясопродукти розфасовували у приміщенні без необхідних умов та документів на території Першотравневого району Чернівців. Незважаючи на те, що про походження продукції нічого не було відомо, майже сорок магазинів, барів та ресторанів годували нею відвідувачів.
– 14 квітня у Чернівцях виявлено цех, який займався незаконною розфасовкою м’ясопродукції без належного оформлення і без відповідних документів, – повідомив під час брифінгу начальник управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області Василь ХАЩУК. – З документів, які були на момент перевірки у власника – лише свідоцтво про державну реєстрацію. Дозволу про держстандарти на виготовлення й документів про походження м’ясопродуктів надано не було. Під час огляду приміщення цеху виявлено до п’яти тонн м’ясопродуктів: свинина, курятина, риба. Цех працював майже п’ять місяців. Розповсюджували свою продукцію у 40 точок: магазини, бари та ресторани. Цех ще й розфасовував свинячі вушка – цей товар останнім часом досить популярний серед любителів пива. Наразі в усіх закладах, які приймали такий товар, здійснюються перевірки.
"З перевіркою працює санепідемстанція. Наскільки мені відомо, вона виявила чимало порушень. Штрафні санкції вже сягають приблизно 60 тисяч гривень, – зазначив В. Хащук. – СЕС здійснює дослідження, чи відповідають м’ясопродукти санітарним вимогам. Управління охорони праці з’ясовує, чи порушувався щодо семи працівників, які працювали у підприємця, закон про працю".
М’ясопродукти невідомого походження вилучені та поміщені на тимчасове збереження у холодильні камери. Нині готують документи для їхнього знищення.
За перевірками управління охорони праці та СЕС вирішуватиметься питання про порушення кримінальних справ. Триває дослідча перевірка.
(А. Бабчук)
20-04-2010, 09:48
0
2 378