Смачний узбецький плов: 5 секретів ідеальної страви

новини / Смачні рецепти
1 380
0

Узбецький плов - популярна страва східної кухні, яку можна легко приготувати вдома. Для того, щоб плов вийшов розсипчастим, ароматним і ситним, важливо знати про деякі нюанси.

УНІАН поділився, чи потрібно замочувати рис для плову і в якому посуді найкраще його варити.



Плов розсипчастий з м'ясом - секрети вдалого приготування

Для того, щоб коронна узбецька страва вийшла на славу, варто відповідально поставитися до підготовчого етапу і правильно підібрати всі необхідні інгредієнти:

- рис - краще купуйте узбецькі сорти, ретельно промивайте рис і замочуйте його на 1 годину;
- м'ясо - використовуйте баранину або яловичину, нарізайте великими шматками, обсмажуйте, і тільки перед додаванням до рису, подрібнюйте;
- овочі - цибулю нарізайте кільцями або півкільцями, а моркву - великими брусочками;
- масло - вибирайте рослинне масло без запаху, причому, на 1 кг рису має піти 200-250 мл олії;
- спеції - обов'язково додавайте часник (цілу головку), гострий перець (цілий стручок), зіру, барбарис, мелений чорний і червоний перці.

За бажанням також ви можете додати хмелі-сунелі, чебрець, коріандр, шафран, сухофрукти та інші інгредієнти на ваш смак.

Враховуйте, що справжній плов можна приготувати тільки в чавунному казані з товстими стінками. Рис в такому посуді готується рівномірно і залишається розсипчастим, а м'ясо не прилипає до стінок.

Класичний узбецький плов - рецепт

Основний принцип плову простий - вам спочатку потрібно приготувати зірвак (обсмажити м'ясо і овочі, а тільки потім додавати рис). Що стосується пропорцій, то м'ясо, моркву і рис кладуть в рівних частинах, цибулю і часник - 1-2 головки. Технологія приготування наступна:

- гарненько розігріти казан і вилити в нього масло;
- обсмажити нарізане м'ясо, потім додати цибулю;
- коли м'ясо і цибуля обсмажаться, додати моркву;
- по готовності моркви залити все гарячою водою, щоб вона покривала м'ясо на 1-2 см;
- викласти часник, спеції, перець та інші інгредієнти;
- посолити і варити на помірному вогні 40 хвилин, поки м'ясо не стане м'яким.

На даному етапі ви можете вважати, що приготували зірвак. Далі потрібно закласти рис. Робити це краще шумівкою, щоб рівномірно розподілити його. Рис необхідно втопити в бульйоні і протушкувати у відкритому вигляді 20 хвилин. Потім вимкнути вогонь, накрити казан кришкою і залишити плов "доходити" на 15-20 хвилин. З готового блюда потрібно дістати часник і перець, якими потім можна прикрасити плов, викладений на велику тарілку.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

21:15
«Раджу всім не вішати носа». Професору ЧНУ Юрію Макару – 90 років, а він досі викладає
ексклюзив
20:59
У Генштабі підтвердили ураження нафтоперекачувальної станції у Краснодарському краї
20:36
Снайпери ліквідували морпіхів РФ, які просувались через річку - відео
20:13
Українська ракета "Трембіта": експерт оцінив, чи зможе вона прорвати ППО Москви
19:58
Що робити, якщо домашній Wi-Fi погано працює: зверніть увагу на деякі предмети
19:38
Трамп погрожує Україні "проблемами" за відмову від угоди з ресурсами
19:16
Герої Буковини: на війні загинув молодий воїн Василь Беслюбняк
18:58
Чому каву п'ють з холодною водою: просте пояснення, що з нею потрібно робити
18:34
ЄС не може погодити 20 мільярдів євро для України
18:11
Українські біатлоністи - восьмі в естафеті ЧС-2025
17:59
Ця консерва - найкращий продукт для здоров’я людей похилого віку: зміцнить серце та кістки
17:40
Як правильно рахувати зарплату: скільки реально отримуємо на руки та чи вигідніше працювати через ФОП
17:20
Україна очікує на нові постачання F-16 цього року, - Зеленський
17:00
Хотів купити інструмент: на Буковині аферисти видурили у чоловіка 56 тисяч
16:40
В Міненерго звернулись до українців: що варто зробити кожному
16:20
В Коордштабі розповіли, хто для РФ в пріоритеті на обмін і чому не видають "азовців"
16:15
Діти в гуртку технічного конструювання створюють пристрої для військових
16:00
Ліквідація наслідків атаки на ЧАЕС триває дев’ятий день: яка ситуація
16:00
Названо найкорисніший десерт, який повинні їсти українці
15:40
Чи готовий Зеленський підписати угоду про корисні копалини: джерело Sky News повідомило деталі
15:20
Трамп провів масштабні кадрові зміни в армії США
15:00
У Чернівцях затримали чоловіка, який розповсюджував наркотики
14:40
На Покровському напрямку важкі бої: ЗСУ про наступ росіян
14:31
ДТП в Чернівцях: у тролейбусі відмовили гальма
14:20
Пенсії в Україні масштабно проіндексують із 1 березня: як перерахують кожну виплату
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм