RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


При приготуванні макаронів, наприкінці їхнього варіння ми часто зливаємо воду, в якій вони варилися. Цього робити не варто, ця рідина може стати в нагоді в господарстві.

Для чого вам може стати відвар, розповіли у виданні Sante Plus.



Більшість кухарів погоджуються з тим, що макарони після приготування абсолютно не повинні втрачати крохмаль. І для цього вам потрібно залишити небагато води для приготування їжі.

Для чого залишати воду після макаронів

При варінні макарони виділяють у воду крохмаль. Чим довше ми дозволяємо їм кипіти, тим більше крохмалю залишається у воді. Воду можна використати по-різному.

Перш за все, ви можете використовувати її для приготування соусу для пасти. До рецепту карбонари, наприклад, додайте ложку води, в якій варилася паста під час приготування соусу.

Крім того, після зливу макаронів збережіть чашку води для варіння, бо вам може знадобитися розбавити соус ще більше.

Макарони мають тенденцію вбирати будь-який соус, з яким вони змішані, і коли вони остигають, вони стають сухими. Це можна виправити, вилив трохи води, в якій варилися макарони, назад в каструлю.

Інші способи використання води після макаронів

Воду, в якій ви варили макарони, можна використовувати для варіння інших овочів. Вода для макаронів допомагає квасолі, гороху та сочевиці швидше розм'якшитися та покращити смак.

Наступного разу, коли варитимете макарони, збережіть воду, щоб варити в ній бобові.

Крім того, воду, в якій варилися макарони, можна використовувати для приготування різних рецептів. При замішуванні тіста для хліба, пирога або піци використовуйте воду для макаронів замість звичайної води, щоб отримати м'яке еластичне тісто.

Крім приготування їжі воду для пасти можна використовувати й в садівництві. Збережіть воду і, коли вона охолоне, використовуйте її для поливу квітів. Ця вода допомагає рослинам більш ефективно поглинати поживні речовини з ґрунту та рости здоровими.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
19-10-2022, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 4 997

Теги -

Пожежу помітили сусіди, проте вже тоді, коли полум'я охопило весь будинок

Захисник загинув, а на його гроші було куплено дрони та автомобіль
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.