Як відрізнити справжній мед від підробки: кілька простих порад

новини / Смачні рецепти
6 763
0

Мед - дуже корисний і смачний продукт, який є практично в кожному будинку. Він має тривалий термін зберігання, однак для цього необхідно дотримуватися ряду правил.



Ознаки якісного меду

Існує кілька способів, як відрізнити справжній мед від підробки. Розглянемо основні з них:

- консистенція меду повинна бути однорідною;
- продукт повинен бути "текучим". Це можна перевірити в домашніх умовах. Наприклад, зачерпнути мед ложкою і подивитися, як він буде стікати. Якісний мед тягнеться плавно і рівно.
- справжній мед викликає незначне першіння в горлі;
- має легкий запах квітів.

Утворення піни або бульбашок

Розберемося, чому в банці з медом зверху піна. Іноді це може викликати думки про те, що продукт зіпсувався або засох. Однак це не так. Найчастіше поява такої піни говорить про те, що мед натуральний і багатий на глюкозу - вона і кристалізується на верхівці банки.

Зазвичай вона з'являється на соняшниковому, травневому і літніх сортах меду. Експерти кажуть, що викликати це штучно практично неможливо.

Про що говорить розшарування меду

Найчастіше цей процес можна пояснити тим, що різні сорти меду мають однакові пропорції глюкози і фруктози. Це абсолютно нормально і не повинно викликати занепокоєнь.

Є й інші пояснення цьому процесу. Наприклад, розшаровуватися може незрілий мед, який викачали занадто рано. Також деякі виробники нагрівають мед, щоб полегшити собі процес розливу продукту. З цієї ж причини він може витікати з банки.

Ще однією природною причиною може бути те, що в купленому меді є нектари різних рослин.

Однак в одному з випадків розшарування меду означає, що його неправильно зберігають. В ідеалі цей продукт потрібно зберігати в темному приміщенні при температурі не нижче 5 °C і не вище 18 °C. також краще уникати приміщень з високою вологістю.

Також розшарування може свідчити про те, що ви придбали фальсифікований мед. Недобросовісні продавці могли додати в нього борошно, крохмаль або цукровий сироп, щоб збільшити обсяг, вигляд і поліпшити смакові якості продукту.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

02:00
Розчинна проти заварної: ось яка кава корисніша насправді
01:45
5 неефективних вправ, які варто припинити виконувати у спортзалі
01:30
Її не потрібно дотримуватись щодня. Названо найкращу дієту для схуднення
01:15
Ці 5 горіхів найкорисніші для вашого здоров'я: варто додати їх на тарілку
01:00
Небезпечно для очей: скільки часу можна дивитися телевізор без шкоди?
00:30
Чому корисно пити чай із кориці: названо 7 цілющих властивостей цього напою
00:30
Що станеться з організмом, якщо регулярно їсти насіння чіа: дієтологи дали відповідь
00:15
Як зробити рушники м'якими без кондиціонера: метод шокує простотою

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм