RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Депутати Чернівецької міськради під час сесійного засідання сьогодні, 13 жовтня, підтримали рішення про об’єднання комунального підприємства "Центральний парк культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка" з парком "Жовтневий".

Про це повідомив міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua



"Це дозволить якісніше здійснювати благоустрій місць для відпочинку містян, аби усі парки і сквери були сучасними, зручними і безпечними для кожного", - переконаний мер.

Водночас директор парку "Жовтневий" Юрій Воронка вважає таке рішення "спробою розвалити кримінальні провадження та прибрати незручного директора":

"18 серпня почув про створення комісії по об’єднанню парків. 19 серпня написав заяву про "долучення" до роботи комісії. Пройшов місяць і, на моє глибоке здивування, жодної відповіді не отримав. Написав повторно, відповідь отримав лише в жовтні, що комісія не збиралась...

Ото сиджу, гадаю. Ким був прорахований сценарій ліквідації? Можливо, ліквідація конче потрібна для економіки міста, тому такий поспіх і кулуарність? Можливо, на підприємстві роздуті штати? Та де там. По розрахунках департаменту комунального господарства, на обслуговування території 63,5 га підприємству потрібно 46 двірників (згідно 72 наказу), є 8.

По розрахунках Львівської політехніки, яка торік розробляла проєкт утримання та реконструкції парку, єдиний документ, згідно з законодавством, що регламентує розвиток парку, для його обслуговування потрібно 93 працівники (наказ 105 Мінприроди), є 25.

Маленький штрих, науковці працювали над проєктом розвитку парку упродовж року, а невідома "комісія" дійшла висновку про доцільність ліквідації КП "Парк Жовтневий", навіть не збираючись.

Тоді навіщо ліквідовувати прибуткове комунальне підприємство, адмінперсонал якого (в кількості 5 осіб, що хочуть "оптимально оптимізувати") примудряється залучити, в ці непрості часи, - 2,5 млн грн інвестицій в парк?! З огляду на перебіг подій, окрім політичного замовлення, інших причин не бачу! Прибрати незручного директора, який постійно нагадує про якесь законодавство України; розвалити відкриті екологічною прокуратурою кримінальні провадження та судові справи за поданням адміністрації парку!" - написав Юрій Воронка.

Раніше на брифінгу для ЗМІ Клічук зазначив, що вважає об'єднання парків важливим, і пояснив це так:

"Я вважаю, що це потрібно. Тому що ми говоримо зараз за об’єднання парків виключно як культурна сфера. У нас парки відносяться до управління культури. І я інколи не розумію, чому управління культури відповідає за озеленення, за прорідження дерев, за спилювання. Це не їхній функціональний обов’язок.

І коли ми говоримо про об’єднання парків виключно у сфері культури – воно йде разом із рішенням, щоби віддати всю паркову зону під зелентрест, тобто під людей, які є фахівцями у цьому напрямку. І воно є природнім, такі процеси відбувалися в інших обласних центрах. Тобто зелентрест повинен займатися деревами, квітами, газонами, а культура повинна займатися культурою. Ми просто впорядковуємо те, що само собою має бути", - пояснив міський голова.

Що передбачає рішення:

- Перейменувати комунальне підприємство "Центральний парк культури та відпочинку імені Т. Г. Шевченка" у комунальне підприємство "Центр культури та дозвілля імені Тараса Шевченка".

- Реорганізувати комунальне підприємство "Парк Жовтневий" шляхом приєднання його до комунального підприємства "Центр культури та дозвілля імені Тараса Шевченка".

- Встановити, що в результаті реорганізації, майно, майнові та немайнові права та обов’язки КП "Парк Жовтневий" переходять до КП "Центр культури та дозвілля ім. Т. Шевченка".

- Визначити з 01 січня 2023 року Чернівецький міський комунальний виробничий трест зеленого господарства та протизсувних робіт відповідальним за благоустрій (утримання та ремонт) територій Центрального парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка та парку Жовтневого.

- Департаменту інфраструктури та благоустрою міської ради спільно з фінансовим управлінням міської ради обсяг видатків на благоустрій парків визначати щороку при формуванні бюджету Чернівецької міської територіальної громади, виходячи з фінансових можливостей.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
13-10-2022, 23:30
Коментарів 2 Переглядів 7 110

Теги -
Hаписав: Оцет, Коментарів: 0, Новин: 0, 14 жовтня 2022 00:39
В новині:
Все ясно. Тепер можна всi дерева в "Жовтневому" вирубати на дрова, а вiдповiдальнiсть буде на адмiднiстрацii парку "Шевченко". Молдавани будуть дуже задобволенi.

Hаписав: 1, Коментарів: 0, Новин: 0, 14 жовтня 2022 10:14
В новині:
Хіба Кляча (Клічук) щось робить розумного? Все на власний гешефт(((

Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.