Новини Дня

00:15
Шість продуктів, які допоможуть залишатися здоровими всю зиму
23:59
На фронті 174 зіткнення, на Покровському напрямку ворог зазнав відчутних втрат
23:45
П'ятниця стане початком "білої смуги" для чотирьох знаків Зодіаку. Кого обрали карти Таро
23:23
Названо овоч, який потрібно їсти всім щодня
22:58
Україна під час ракетного обстрілу Курщини поранила північнокорейського генерала - WSJ
22:43
Путін заявив, що Росія атакувала Україну ракетою середньої дальності "Орєшнік"
22:21
Міністри ЄС обговорили підвищення тарифів на аграрний імпорт із РФ і Білорусі
22:05
Сонце поверне щастя в життя цих знаків Зодіаку. На кого чекає період великої радості
21:41
Рекордні витрати на оборону, скорочення пенсій: у РФ затвердили бюджет на 2025-27 роки
21:20
Що станеться з організмом, якщо їсти картоплю щодня
21:00
Чернівчанка, яка очолила Міндовкілля розповіла, на чому повинна базуватися відбудова України
20:40
На збереження репродуктивних клітин військових у бюджеті заклали ₴190 мільйонів
20:20
ЗСУ створили першу школу підготовки операторів безпілотних роботизованих комплексів
20:18
Платіжне шахрайство: важливість двофакторної автентифікації*
20:00
У Чернівцях патрульні зупинили п'яного водія: вміст алкоголю перевищив норму в 14 разів
19:40
Рада ухвалила законопроєкт про безпеку в закладах середньої освіти: деталі
19:23
З'явився графік вимкнення світла на Буковині на 22 листопада
19:20
Становище України на фронті погіршилось: міністр оборони Британії зробив попередження
19:00
Чи можна їсти банани на схудненні: відповідь дієтолога
18:40
12 тисяч доларів з людини: на Буковині судитимуть організатора, який перевозив ухилянтів до Румунії
Больше новостей
Молодий буковинець » новини » Щоби добре чистилися: як правильно варити яйця

Щоби добре чистилися: як правильно варити яйця

новини / Смачні рецепти
1 434
0

Дуже часто шкарлупа буквально приклеюється до білка. Тому варені яйця важко почистити. Однак, можна вирішити цю проблему, якщо знати, як варити яйця, щоб добре чистилися.

Читайте про це в матеріалі ТСН.ua.



Якщо неправильно зварити яйця, то відокремити шкарлупу, не пошкодивши саму структуру білка, може бути непросто. Однак, вихід є. Потрібно всього лише запам'ятати кілька простих рекомендацій.

Холодні яйця варити не можна

Якщо ви звикли готувати цей продукт відразу після того, як витягнете його з холодильника, варто позбутися цієї звички. Справа в тому, що різкий перепад температур не найкращим чином впливає на яйця. Дайте їм полежати на кухонному столі хоча б 15 хвилин. А потім починайте варити. Після цього ви почистите шкарлупу значно простіше і швидше.

Правильна температура води

Багато хто навіть і не здогадується, що для варіння яєць потрібна правильна температура води. Однак, якщо ви хочете, щоб шкарлупа потім швидко відчистилася, потрібно звернути увагу на цей момент.

Дочекайте, доки вода закипить, і тільки після цього кидайте у каструлю яйця.

Обов'язково додавайте сіль

Щоб потім без складнощів почистити яйця, потрібно додати сіль під час їхнього варіння. Найважливіше, зробити це до того, як ви кинули у киплячу воду сам продукт.

Обробити холодною водою

Тут можна використати відразу два варіанти. Перший - відразу після варіння обробити яйце холодною водою, підставивши його під кран. Другий підходить в тому випадку, якщо ви зварили багато яєць. Наприклад, для салату. Спочатку злийте гарячу воду, потім налийте в каструлю холодної. Накрийте ємність кришкою і добряче потрусіть її.

Яйця потрібно "побити"

Шкарлупа буквально сама "злетить" з яйця, якщо його після варіння "побити" ложкою. Тільки не перестарайтеся. Якщо шкарлупа трісне відразу в багатьох місцях, зняти її може бути проблематично.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
[related-news] [/related-news]

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: