Новини Буковини
За першу декаітня на Буковині знизився середній рівень цін на свинину на 1,6% - з 40,77 грн/кг до 40,10 грн/кг, масло вершкове на 3,2% - з 50,02 грн/кг до 48,40 грн/кг, цукор-пісок на 3,1% - з 9,69 грн/кг до 9,39 грн/кг. Натомість зріс середній рівень роздрібних цін на підприємствах торгівлі на макаронні вироби з борошна пшеничного вищого сорту на 3,0% – з 4,98 до 5,13 грн/кг та птицю (кури) на 7,0% – з 16,35 грн/кг до 17,50 грн/кг.
Ріст роздрібних цін на макаронні вироби пояснюється збільшенням роздрібних цін у трьох підприємств торгівлі за рахунок підвищення оптово-відпускної ціни виробника на 12,9%. Збільшення роздрібних цін на птицю (кури) викликано підвищенням цін у трьох підприємств торгівлі за рахунок підвищення ціни постачальника на 8,2%. На інші продовольчі товари, по яких проводиться моніторинг цін, зміни їх середнього рівня не спостерігалося.
На ринках також знизилися ціни на яловичину на 1,5% – з 39,40 грн/кг до 38,80 грн/кг, свинину на 1,5% – з 40,20 грн/кг до 39,60 грн/кг, сало на 2,7% – з 18,50 грн/кг до 18,00 грн/кг, цукор-пісок на 3,8% – з 9,58 грн/кг до 9,22 грн/кг. Зріс середній рівень цін на птицю (кури) на 10,9% – з 16,80 до 18,63 грн/кг, макаронні вироби на 5,4% – з 5,58 до 5,88 грн/кг. Збільшення роздрібних цін на птицю (кури) викликано підвищенням цін на продукцію, що реалізується в регіоні, на 12,1% та 11,8%, відповідно. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
371
0
Свіжий номер №47, 21 - 27 листопада 2024 року