RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Чернівчани закликають владу вирішити питання з занедбаним басейном біля школи №27 по вулиці Воробкевича, на території якого, ймовірно, відбулися трагічні події 3 жовтня, які призвели до вбивства поліцейської.

Про це йдеться у фб-спільності Активний Бульвар, пише molbuk.ua



Зокрема, місцева мешканка Людмила Урсуляк закликає жителів району збиратися біля входу до школи сьогодні вранці, 5 жовтня.

"Проблема і басейном, що знаходиться на території школи №27, вже перейшла всі грані. Нам потрібно з цим щось вирішувати.
Басейн знаходиться на балансі міської ради, тому адміністрація школи ніяк не може вплинути на вирішення даного питання.
Діяти потрібно вже. Ми не можем гаяти час, бо потім знову весь шум стихне і розвалини цієї споруди, що так приманює всю нечисть нашого району і міста, так і стоятимуть. А ми будем щодня переживати за наших дітей, щоб, не дай Боже, вони там не натрапили на чергового виблюдка. Ми можем вплинути на вирішення цього питання лише гуртом. Лише об'єднавшись, ми станемо рушійною силою!
Тому закликаю всіх, кому не байдуже прийти вранці 5 жовтня до входу школи", - написала чернівчанка.

Батьки не на жарт стурбовані питанням безпеки дітей, тож підтримали жінку:

"Я думаю, потрібно ще підняти питання стосовно навчання в другу зміну. Ми всі розуміємо, що починає швидко темніти, а уроки в наших дітей закінчуються о 18.00. Після цього випадку страшно відпускати дитину до школи, знаючи, що вони вертаються в сутінках додому. Думаю, потрібно підняти питання до адміністрації школи стосовно годин навчання", - пише Людмила Богачева.

"Ті розвалини потрібно просто знести, ніхто нічого там вже не реконструює, там згнило все включно із комунікаціями. Побудувати новий басейн буде дешевше", - переконаний Віталій Якубів.

"Я розумію, що на відновлення басейну зараз грошей не дадуть, не назбирають (на парки-сквери-дороги у таку погоду є, а на басейн ні...). Якщо будуть постійні вимоги від мешканців чи батьків, влада скоріше з радістю може визнати будівлю аварійною та знести її... Але ж для того, щоб надійно закрити всі можливі входу щитами - багато грошей не треба. "меценати"-будівельники думаю можуть піти на такі витрати. Для надійності - після цього поставити на охорону (поставити сигналізацію і на пульт). В ідеалі ще зо 4 камери поруч поставити, з записом. І все, проблема вирішена до кінця війни, а там і про відновлення можна думати...", - пропонує Олег Лук'янченков.



Що відомо:

У Чернівцях вже понад 10 років стоїть в аварійному стані басейн біля школи №27. Після того, як недобросовісний підрядник розібрав частину будівлі, але роботи з реконструкції так і не виконав, там руїна.

Роботи з реконструкції басейну школи №27, що на вулиці Воробкевича, мали розпочати ще у 2019 році. Але вони так і не розпочалися, а приміщення почало нищитися.

Батьки школярів завжди хвилювалися, що їхні діти змушені навчатися поблизу аварійної будівлі. Будівля просто розвалюється. Тут завжди купи сміття, битого скла. Приміщення ніби загороджене, але в огорожі роблять прохід, тож туди часто викликали поліцейських.

У Чернівцях мешканці бульвару Героїв Крут, вулиць Воробкевича та Ентузіастів роками просили закрити доступ до аварійного приміщення басейну школи №27. Навіть створили електронну петицію з цього приводу на сайті міської ради.

Люди скаржилися, що у приміщення потрапляють підозрілі особи. Жителі району вимагали терміново зачинити всі входи та виходи в приміщення, вікна та двері, щоби убезпечити у майбутньому від жахливих випадків.

У серпні 2021 року співробітники поліції затримали чоловіка, який погрожував стрибнути із даху закинутого басейну школи №27 на вулиці Воробкевича.

У вересні 2021 року виникла пожежа на даху нефункціонуючого басейну. Горіло сміття на даху закинутого басейну, що біля школи №27. За висновками фахівців, причиною пожежі стали дитячі пустощі з вогнем.

У мерії розповіли про ситуацію з басейном.

Нагадаємо, 3 жовтня через стрілянину у Чернівцях біля школи №27 одна поліцейська загинула, один поліцейський отримав поранення.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
5-10-2022, 09:37
Коментарів 0 Переглядів 1 438

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.