RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Ніжинський салат з огірків на зиму: простий рецепт


Поєднання солоного огірка і консервованої цибулі дуже просте, але надзвичайно смачне.



Ніжинський салат з огірків на зиму

- Огірки - 1 кг.
- Цибуля - 0.5 кг.
- Цукор - 0.5 чайн.л.
- Перець горошком - 6 шт.
- Сіль - 2 чайн.л.
- Оцет 9% - 1 стол.л.
- Кріп - 50 г.

Щоб салат був красивим, бажано відібрати однакові за розміром огірки. Промити огірки і замочити на ніч у холодній воді (так вони стануть хрусткими). Нарізати огірки тонкими кільцями. Лук нашаткувати тонкими півкільцями. Кріп дрібно нарізати разом зі стеблом. Змішати цибулю, огірки і кріп в одній мисці.

Простерилізувати банки і кришки. У кожну банку викласти по 1-2 горошині перцю. Наповнити банки огірками і щільно утрамбувати. У кожну банку порівну всипати сіль і цукор, влити оцет. Залити кожну банку окропом по горлечко.

Поставити банки з салатом в розігріту до 100° духовку на 5 хвилин. Потім збільшити температуру до 120° і стерилізувати ще 10 хвилин. Дати салату охолонути і закатати кришками. Зберігати в прохолодному місці.

Ніжинський салат на зиму без стерилізації

- Огірки - 3 кг.
- Цибуля - 1 кг.
- Оцет 9% - 100 мл.
- Соняшникова олія - 100 мл.
- Цукор - 4 ст. л.
- Сіль - 2 ст. л.
- Перець духмяний горошком - 3 шт.
- Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
- Лавровий лист - 3 шт.

Огірки вимити і замочити в холодній воді на 3 години. Нарізати огірки тонкими кільцями. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Змішати у великій мисці огірки, цибулю, цукор, сіль і мелений перець. Залишити овочі на 1 годину, щоб вони пустили сік.

Влити олію до овочів і поставити на плиту. Довести до кипіння і варити овочі 10 хвилин. Додати оцет і відразу зняти з вогню. У чисті банки викласти по одному горошку перцю і лавровому листу, а потім утрамбувати салат. Закрити салат прокип'яченими кришками. Накрити банки товстою ковдрою до повного охолодження.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
5-10-2022, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 1 348

Теги -
У Чернівецькій області переходи громад до ПЦУ відбуваються менш інтенсивно, ніж у сусідніх областях

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.