Голубці - одна з улюблених страв українців і їх готують із різними начинками. Але багато батьків неодноразово стикалися з проблемою, коли діти починають "розгортати" голубець і їдять лише начинку. Розв'язати цю проблему можна дуже легко - приготувати ліниві голубці.
Складові:- Капуста – 500 г
- Фарш - 400 г
- Яйця – 1 шт.
- Рис – 70 г
- Цибуля - 250 г
- Морква – 250 г
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста – 1-2 ст. ложки
- Сметана – 2 ст. ложки
- Сіль, перець, спеції – на смак
Спосіб приготуванняКапусту дрібно нашаткувати та опустити в окріп на 3-4 хвилини. Додаємо до капусти фарш та одне яйце. Рис ретельно промиваємо і додаємо до загальної суміші.
Цибулю та моркву потрібно очистити та дрібно нарізати. Потім обсмажити разом із часником 5-7 хвилин. Дати трохи охолонути й також додати до фаршу.
Потім потрібно з фаршу сформувати голубці та викласти їх у форму. Зробити заливку: 1-2 ложки томатної пасти змішати з 2 ложками сметани, трохи розбавити водою, додати спеції. Залити соусом голубці та поставити в духовку.
Тушкувати в духовці при 180 градусах 45-50 хвилин. Подавати з гарніром та зеленню.
Як варіант – голубці можна трохи обсмажити на сковороді до напівготовності, скласти в каструлю з товстим дном, залити соусом і дати закипіти. А потім тушкувати під закритою кришкою та на середньому чи маленькому вогні як звичайні голубці – близько 40 хвилин.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
3-10-2022, 00:15
0
2 138