RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Сьогодні, 14 вересня, призначений президентом України всередині липня на посаду голови Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк дав свою першу пресконференцію для представників ЗМІ.

Він також публічно представив своїх трьох заступників та розповів про сферу відповідальності кожного з них, пише molbuk.ua





Це, зокрема, перша заступниця голови ОВА Альона Ярославівна Атаманюк, яку представили у Чернівецькій ОВА ще наприкінці серпня. Вона, як відомо, до призначення протягом 2 років була заступницею директора департаменту мікро, малого та середнього бізнесу АТ "Державний ощадний банк України".

За словами Запаранюка, Альона Атаманюк куруватиме фінансовий та економічний блоки, а також напрямки охорони здоров’я та агропромислового розвитку.



Ще один заступник - Олександр Степанович Янков, призначення якого на цю посаду уряд погодив 2 вересня. Відомо, що він також досі був працівником центрального офісу АТ "Ощадбанк" у Києві.

Голова ОВА зазначив, що Янков займатиметься "операційним блоком". Зокрема, до меж його відповідальності входитимуть управління капітального будівництва, житлово-комунальна сфера та інфраструктура.

Також Запаранюк представив Андрія Володимировича Кучерявого, призначення якого на посаду Кабмін погодив 30 серпня.

Андрій Кучерявий - генерал-майор запасу, колишній начальник штабу - перший заступник командувача сил спеціальних операцій. У 2012 році закінчив національний університет оборони США, м. Вашингтон. Йому 50 років.



Він займатиметься оборонними питаннями, зазначив Руслан Запаранюк.

"За Андрієм Кучерявим - повністю координація роботи нашого оборонного блоку, силових структур та цивільного захисту", - наголосив очільник ОВА. Він також додав, що Кучерявий - "людина фахова":

"Андрій Володимирович Кучерявий – людина фахова, з достатньо глибоким знанням військової справи, я йому довіряю на всі сто. Він упорається зі своєю задачею. І я думаю, що стане достатньо надійною підтримкою як в оборонних питаннях, так і в питаннях, що стосуються правоохоронних органів та цивільного захисту", - сказав Запаранюк.

Сам Андрій Кучерявий про себе розповів таке:

"Маю три вищих освіти. Усі вони пов’язані з питаннями оборони та безпеки. Крайня освіта – Національний університет оборони США, який закінчив у 2012-му році. Крім цього, пройшов достатню кількість різних курсів підвищення кваліфікації. Щодо проходження служби, то з 2015 по 2019 роки – тобто понад 4 роки - був начальником штабу – першим заступником командувача сил спеціальних операцій. Не можу сказати, що сам створював цей штаб, це була спільна робота великого колективу, починаючи від командувача і завершуючи рядовими солдатами. Але концепцію створення я писав особисто".

На запитання ЗМІ, чому не у ЗСУ, Кучерявий відповів:

"Я не у ЗСУ, тому що звільнився у 2019-му році. Не тому, що я так хотів, а так склалася ситуація, що мені потрібно було звільнитися.
Я приписаний до Голосіївського військкомату в Києві. У перший же день повномасштабної війни прийшов до військкомату, як то повинно бути, запитав військового комісара, коли мене призвуть. На що той відповів, що поки без вказівки Головнокомандувача він це зробити не може. Тому на сьогодні я сиджу і очікую, коли це буде".

Щодо інших двох заступників - Альони Атаманюк та Олександра Янкова - Руслан Запаранюк також зазначив: впевнений, що вони впораються з усіма задачами:

"Я з цими людьми – що стосується моєї команди – знайомий досить давно. Як ви знаєте, коли розпочалася трансформація Українського державного банку, я доволі активно брав у цьому участь спільно зі своєю командою. Гадаю, результати можна побачити. Чітко для себе окреслюю період Ощадного банку до 2014 року – ви всі його пам’ятаєте, - і як він потім змінився. Гадаю, це наглядний взірець того, що можна зробити зі звичайної каси: банк високого державного рівня, який на сьогодні впроваджує всі державні програми, йому довіряють люди, він є одним із найбільших банків України.

Щодо моїх заступників із команди Ощадбанку, - це люди системи. Це люди фахові, професійні, які показали себе якнайкраще на рівні Чернівецької області, пройшовши зі мною шлях спільної роботи довжиною у 8 років. І які у своїй роботі показали себе як віддані, професійні, цілеспрямовані люди, які вміють і знають, як впроваджувати реформи. Фахівці, які бережуть людський ресурс та ефективно використовують фінансовий ресурс, і при цьому дають належний результат.

На сьогодні у наших провладних кабінетах я стикнувся з тим, що не до кінця все працює системно, не до кінця все відбувається професійно. Тож можу з повною відповідальністю сказати, що ці люди зможуть зробити і допомогти мені вивести на належний рівень усі ті задачі, які ставляться перед нами. І я за них готовий відповідати.

І Альона Атаманюк, і Олександр Янков – це люди, які були відзначені на найвищих рівнях нашим центральним органом управління державного банку. Можна навіть сказати, що їх реально в мене "забрали" для того, щоби вони здійснювали реформи на рівні головного офісу.

Це говорить про те, що цим людям довіряю не тільки я, а цілий державний банк, ціле правління і навіть наглядова рада. Тобто це люди, які здійснювали реформу на рівні центрального державного банку. Це достатньо знаково, тому що вони вміло оперують значною кількістю працівників – більше 22 тисяч, - орієнтуються чітко у всіх нормативних документах, які це регламентують, і демонструють ефективність. Це те, що мені необхідно на сьогодні тут", - сказав Запаранюк.



Він також розповів, що ще двоє заступників - на етапі погодження. Прізвища називати відмовився. Тобто загалом у голови ОВА буде п'ятеро заступників.

"У нас буде ще двоє заступників. Але я би не хотів озвучувати прізвища, бо вони поки що на стадії погодження. Якщо всі процедурні питання вирішаться, я вам їх представлю. Один із них займатиметься освітою, інший керуватиме цифровою трансформацією (CDTO - Chief Digital Transformation Officer - ред.)", - сказав Руслан Запаранюк.

На уточнюючі запитання журналістів, чи ці заступники також будуть працівниками "Ощадбанку", голова ОВА відповів заперечливо.
"Ні, це не будуть люди з Ощадбанку".

Щодо того, звідкіля вони - місцеві чи з Києва, Запаранюк відповів ухильно: "Давайте вже коли все відбудеться, я вам розкажу", - пообіцяв він.



Раніше у коментарі molbuk.ua Руслан Запаранюк пояснив, чому його заступниками стали працівники "Ощадбанку".

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
14-09-2022, 14:04
Коментарів 1 Переглядів 7 126

Теги -
Hаписав: Яцинюк, Коментарів: 0, Новин: 0, 14 вересня 2022 16:27
В новині:
Банда в зборі.Забули ще про одного афериста, монзелевського ,де він?, на корупційних схемах,потоках,відкатах в ощаді керівником залишився,буде надавати кредити обласній і міській радам???,ну ну...А цей на фото зліва схемщик фінансовий зам.вивчив украінську мову, чи буде блеяти кацапською вічно?,бульбуляторщик бульварський.


Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)

Загалом до генерального плану внесли 14 пунктів пропуску на кордоні з Румунією
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.