Колишній королівський шефкухар Даррен Макгрейді поділився рецептом пісочного печива, яке готував для Єлизавети II у замку Балморал.
Макгрейді — колишній кухар королеви Єлизавети II — публікує на своєму YouTube каналі рецепти страв і десертів, які готував для королеви. Він розповів про особливий рецепт пісочного печива із ключовим секретним інгредієнтом.
Макгрейді згадує свої дні у шотландській резиденції королеви, замку Балморал, і каже, що готував порцію такого пісочного печива принаймні раз на тиждень.
Секретний інгредієнтУ рецептах пісочного печива зазвичай використовуються борошно, олія та цукор, які, за словами шефкухаря, можуть бути гранульовані або подрібнені на порошок. Однак у цьому рецепті Макгрейді пропонує використовувати ще й кукурудзяне борошно.
Він пояснив, що це пом'якшує пісочне печиво, тож замість того, щоб ламатися, як бісквіт, воно кришиться і тане в роті.
Складники- 225 г борошна
- 225 г вершкового масла
- 115 г цукрової пудри
- 115 г кукурудзяного борошна
- одна чайна ложка солі
- одна-дві чайні ложки ванільної пасти
ПриготуванняРозігрійте духовку до 175°С. Додайте всі інгредієнти, крім ванілі, у велику миску і перемішайте, поки суміш не стане схожою на панірувальні сухарі. Додайте ваніль і знову злегка перемішайте. Викладіть тісто на трохи посипану борошном поверхню і обережно замісіть.
Посипте класичну форму для пісочного печива борошном і втисніть тісто в порожнину. Використовуючи гострий ніж, обріжте верх, щоб вийшла плоска поверхня.
Акуратно виверніть тісто для пісочного печива і покладіть його на застелений лист. За допомогою вилки проткніть тісто по всій поверхні і випікайте в духовці близько 20 хвилин, щоб печиво залишалося світло-пісочного кольору.
Після випікання дістаньте пісочне печиво з духовки та за допомогою гострого ножа надріжте його поверхню на часточки. Посипте поверхню цукром і дайте охолонути щонайменше годину.
Макгрейді рекомендує додавати сушену лаванду або цедру цитрусових до пісочного печива як невелике доповнення.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
13-09-2022, 01:00
0
1 433