RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Історія успіху | Історія успіху Допомога захисникам | Медична допомога для переселенців | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Колишній королівський шефкухар Даррен Макгрейді поділився рецептом пісочного печива, яке готував для Єлизавети II у замку Балморал.

Макгрейді — колишній кухар королеви Єлизавети II — публікує на своєму YouTube каналі рецепти страв і десертів, які готував для королеви. Він розповів про особливий рецепт пісочного печива із ключовим секретним інгредієнтом.

Макгрейді згадує свої дні у шотландській резиденції королеви, замку Балморал, і каже, що готував порцію такого пісочного печива принаймні раз на тиждень.



Секретний інгредієнт

У рецептах пісочного печива зазвичай використовуються борошно, олія та цукор, які, за словами шефкухаря, можуть бути гранульовані або подрібнені на порошок. Однак у цьому рецепті Макгрейді пропонує використовувати ще й кукурудзяне борошно.

Він пояснив, що це пом'якшує пісочне печиво, тож замість того, щоб ламатися, як бісквіт, воно кришиться і тане в роті.

Складники

- 225 г борошна
- 225 г вершкового масла
- 115 г цукрової пудри
- 115 г кукурудзяного борошна
- одна чайна ложка солі
- одна-дві чайні ложки ванільної пасти

Приготування

Розігрійте духовку до 175°С. Додайте всі інгредієнти, крім ванілі, у велику миску і перемішайте, поки суміш не стане схожою на панірувальні сухарі. Додайте ваніль і знову злегка перемішайте. Викладіть тісто на трохи посипану борошном поверхню і обережно замісіть.

Посипте класичну форму для пісочного печива борошном і втисніть тісто в порожнину. Використовуючи гострий ніж, обріжте верх, щоб вийшла плоска поверхня.

Акуратно виверніть тісто для пісочного печива і покладіть його на застелений лист. За допомогою вилки проткніть тісто по всій поверхні і випікайте в духовці близько 20 хвилин, щоб печиво залишалося світло-пісочного кольору.

Після випікання дістаньте пісочне печиво з духовки та за допомогою гострого ножа надріжте його поверхню на часточки. Посипте поверхню цукром і дайте охолонути щонайменше годину.

Макгрейді рекомендує додавати сушену лаванду або цедру цитрусових до пісочного печива як невелике доповнення.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
13-09-2022, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 897

Теги -
На сьогодні за програмою релокації 772 підприємства перевезло свої виробничі потужності в більш безпечні регіони
53-річний військовослужбовець загинув смертю хоробрих за свободу і незалежність України
• Новини партнерів
iPhone 14 Pro Max ціна в Одесі, Україна
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Як я здавала на права. Блог Надії Макушинської
Про жіночу логіку водіння і непростий вибір
Світова війна поки  відкладається. Блог Ярослава Волощука
Минулий тиждень був аж надмірно перевантажений великою кількістю знакових подій
ВІДЕО Переглянути все відео

"МБ" запитав у буковинців, як вони виходили із ситуації та що робили під час аварійних відключень

Центр кризової вагітності "Дім Надії" допомагає вагітним жінкам, які опинилися у скрутному становищі, зробити правильний вибір.

Тепла, кахельна піч чи камін - допоможуть вам пережити довгу холодну зиму і не переплачувати за тепло у ваших оселях.

Чорна п’ятниця в Чернівцях уже стартувала – в магазинах техніки МТА. Знижки, акції, подарунки новим клієнтам тут анонсували з 4 по 25 листопада. Враховуючи це, можна встигнути “спіймати” більше вигідних пропозицій.
• Теги