RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Улюблене печиво Єлизавети II: рецепт із секретним інгредієнтом


Колишній королівський шефкухар Даррен Макгрейді поділився рецептом пісочного печива, яке готував для Єлизавети II у замку Балморал.

Макгрейді — колишній кухар королеви Єлизавети II — публікує на своєму YouTube каналі рецепти страв і десертів, які готував для королеви. Він розповів про особливий рецепт пісочного печива із ключовим секретним інгредієнтом.

Макгрейді згадує свої дні у шотландській резиденції королеви, замку Балморал, і каже, що готував порцію такого пісочного печива принаймні раз на тиждень.



Секретний інгредієнт

У рецептах пісочного печива зазвичай використовуються борошно, олія та цукор, які, за словами шефкухаря, можуть бути гранульовані або подрібнені на порошок. Однак у цьому рецепті Макгрейді пропонує використовувати ще й кукурудзяне борошно.

Він пояснив, що це пом'якшує пісочне печиво, тож замість того, щоб ламатися, як бісквіт, воно кришиться і тане в роті.

Складники

- 225 г борошна
- 225 г вершкового масла
- 115 г цукрової пудри
- 115 г кукурудзяного борошна
- одна чайна ложка солі
- одна-дві чайні ложки ванільної пасти

Приготування

Розігрійте духовку до 175°С. Додайте всі інгредієнти, крім ванілі, у велику миску і перемішайте, поки суміш не стане схожою на панірувальні сухарі. Додайте ваніль і знову злегка перемішайте. Викладіть тісто на трохи посипану борошном поверхню і обережно замісіть.

Посипте класичну форму для пісочного печива борошном і втисніть тісто в порожнину. Використовуючи гострий ніж, обріжте верх, щоб вийшла плоска поверхня.

Акуратно виверніть тісто для пісочного печива і покладіть його на застелений лист. За допомогою вилки проткніть тісто по всій поверхні і випікайте в духовці близько 20 хвилин, щоб печиво залишалося світло-пісочного кольору.

Після випікання дістаньте пісочне печиво з духовки та за допомогою гострого ножа надріжте його поверхню на часточки. Посипте поверхню цукром і дайте охолонути щонайменше годину.

Макгрейді рекомендує додавати сушену лаванду або цедру цитрусових до пісочного печива як невелике доповнення.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
13-09-2022, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 1 433

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.