RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Надворі холодає, а це означає, що той, хто не подбав про джерело обігріву для оселі ще з літа, зараз починає метушливо шукати кращий варіант опалення, який не потребує складного монтажу та буде ефективним узимку. Якщо братися до мурування печей і камінів вже трохи пізно, то встановлювати теплові насоси ще можна. Про особливості цього виду опалення нам розповіли у компанії "Клімат-Центр", яка вже багато років працює в нашому регіоні. Фахівці фірми не лише допоможуть обрати оптимальний варіант систем, а й допоможуть із їхньою установкою. Детальніше – далі.



Теплові насоси – вигідно та ефективно!


Через нестабільну ситуацію в державі й сумніви щодо доброго газопостачання, люди почали масово переходити на альтернативні джерела обігріву. Тому теплові насоси – справжній тренд опалювального сезону, який от-от настане. Багато хто вважає їх дорогими, але, якщо підрахувати, скільки з допомогою таких систем можна зекономити, то стає зрозуміло, що вони швидко окупляться. Адже це обладнання працює незалежно від цін на газ, електроенергію, вугілля чи дрова, а термін його експлуатації буде довгим. Тож поки маємо природні ресурси – повітря, воду, ґрунт – сміливо можемо використовувати їх в обігріві помешкань.

Переваг багато!


Теплові насоси працюють ефективніше, ніж інші системи обігріву. По-перше, таке обладнання дуже швидко передає енергію в теплоносій, тож кімнати можна нагріти за лічені хвилини. По-друге, продуктивність таких насосів у 4-5 разів вища, ніж у газового котла, за умови однакового відсотка споживання енергії. По-третє, такі системи універсальні. Вони підходять як і для обігріву приміщень, так і для кондиціонування чи підігріву води, а також для всіх трьох функцій одночасно. По-четверте, теплові насоси безпечні у використанні, адже працюють вони без будь-якого палива та не виділяють шкідливих речовин. По-п’яте, таке обладнання можна встановлювати в будь-яких регіонах і при будь-яких побутових умовах, оскільки головними джерелами енергії для нього є вода, земля і повітря.

Якими бувають типи теплових насосів?


Зараз спостерігається швидкий розвиток техніки, системи обігріву – не виняток. Сьогодні ми маємо і повітряні, і ґрунтові, і водні типи теплових насосів. Кожен із них заслуговує окремої уваги, адже всі види мають окремі умови для використання, від яких і залежатиме вибір. Наприклад, якщо недалеко від будинку є водойма, варто зупинитися на системах "вода-вода". Але загалом у нашому регіоні найбільш оптимальними є насоси типу "повітря-вода".



Як працюють теплові насоси типу "повітря-вода"?


Принцип роботи теплових насосів полягає у відборі тепла з навколишнього середовища й передачі його споживачеві. Основним компонентом такого обладнання є повітряний теплообмінник, у який з допомогою вентилятора з потужним потоком нагнітається тепле повітря з довкілля. У самому теплообміннику вже циркулює "холодильний агент" (найчастіше – фреон), і при взаємодії з теплішим повітрям він випаровується, адже має властивість кипіти при низьких температурах. Пари холодоагента всмоктує компресор, у якому відбувається їхнє стиснення та водночас – підвищення тиску й температури. Потім ці пари прямують до конденсатора, де відбувається відбір енергії теплоносієм, яка й надходить уже в систему обігріву. Потім це все заново повторюється.

Обігрівач – теж непоганий вибір!


Якщо теплові насоси не підходять вам за характеристиками чи, наприклад, ціною, то можна вибрати більш бюджетне джерело тепла, зокрема обігрівач. Це компактне обладнання сьогодні є фаворитом багатьох людей, адже воно доступне, досить ефективне, належать до класу "енергозбереження". Крім того, працюють такі системи без шуму, мають функції очищення повітря,а також можливість підключення до системи "розумний дім".

Детальніше про альтернативі джерела обігріву помешкань можна запитати у компанії "Клімат-Центр", що розташована за адресою:
м. Чернівці, просп. Незалежності, 106
+38 (095) 466 1425
klimat-center.cv.ua
holod-center.com.ua
Редактор: Марія Фернюк
13-09-2022, 08:56
Коментарів 0 Переглядів 2 903

Теги -

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!