Багато хто любить квашену капусту. Вживати її можна як самостійну страву, так і як закуску до будь-якого гарніру, особливо м’ясного. Також смачна квашена капуста часто з’являється на будь-якому гулянні, у прикуску до алкоголю.
За цим рецептом заготівля на зиму виходить смачною, хрумкою та соковитою. Крім того, квашена капуста зберігає у собі всі корисні властивості та натуральний смак. Завдяки швидкості приготування, ця пікантна закуска порадує та здивує всіх знайомих та домочадців, тому вам обов’язково захочеться приготувати її знову. Зберігати квашену капусту можна в холодильнику або в будь-якому іншому прохолодному місці, куди не надходять прямі сонячні промені.
Складові:Капуста — 3 кг
Морквина — 2 шт
Цукор — 1 столова ложка
Мед — 1 чайна ложка
Сіль — 1,5 столові ложки
Вода кип’ячена
Спосіб приготування:
- Капусту помити і дрібно нашаткувати.
- Морквину натерти на великій тертці чи тонкою соломкою.
- Капусту та морквину з'єднати, але руками не м’яти.
- Викласти капусту у велику банку, бажано 3-літрову або в дві банки по 1,5 літра.
- Капусту добре утрамбувати та залити кип’яченою водою.
- Нагору насипати сіль, далі цукор і мед.
- Поставити банку в каструлю та прикрити кришкою.
За добу квашена капуста буде готова.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
6-09-2022, 00:15
0
3 218