RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


У червні цього року буковинець перетнув кордон із румунським паспортом через пункт пропуску "Порубне". Коли захотів повернутися, то прикордонники виявили, що він є громадянином України, тому не мав права виїжджати під час дії воєнного стану.

Як йдеться у постанові Глибоцького районного суду, чоловіка оштрафували.



У документі повідомляється, що 22 серпня на пункті пропуску "Порубне" на в’їзд до України було виявлено українця, який 18 червня цього року незаконно перетнув кордон – пред`явив закордонний паспорт громадянина Румунії.

"Чоловік порушив вимоги ст.ст.9, 12 Закону України "Про Державний кордон України" та пп.1 ст.15 Закону України "Про Правовий статус іноземців та осіб без громадянства", - йдеться у постанові.

Суд вирішив оштрафувати чоловіка. У Глибоцькому районному суді додали, що "незважаючи на принцип єдиного громадянства (п.1 ч.1 Закону України "Про громадянство"), законодавством України не передбачено відповідальність за отримання громадянином України громадянства (підданства) іншої держави та правових наслідків в такому випадку для громадянина України чинним законодавством не передбачено".

Тому чоловіка притягнули до відповідальності не за наявність у нього громадянства іншої держави, а саме за перетин Державного кордону України без відповідних документів.

На чоловіка наклали адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3 400 гривень.

Також на користь держави з нього стягнули судовий збір у розмірі 496 гривень.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
28-08-2022, 16:32
Коментарів 3 Переглядів 16 707

Теги -
Hаписав: Буковина Чернівці, Коментарів: 0, Новин: 0, 28 серпня 2022 18:55
В новині:
Для буковинців всі ці справи з румунськими паспортами, контрабандою, незаконним перетином кордону нормальні речі. Це було століттями. А для заїжджих і переселенців "Чужий світ". У нас і у них зовсім інакше будувалися відносини з сусідами.
У них усе віддай і мене не лиши. У нас з румунами якось більше цивілізовано.
Багато румуномовного населення навіть розуміє, що тут вони мають набагато більше зручностей і прав, ніж би жили в самій Румунії.
Коли ми звичайні люди любимо наших сусідів? Коли нам допомогають, але в той самий час не втручаються в сімейні справи і не намагаються урвати метр городу.
Таким сусідам ціни не має. Ми ходимо до них у гості і ми кличемо їх на свята. Ми їх любимо.
Правда є один момент, який не дуже подобається нашій владі. Румунська церква вагається визнавати ПЦУ.
Якби братчики молодчики не грозилися у 2014 році захопити Банчени. Все могло бути набагато інакше з однієї сторони.
З іншої є такі питання, через які не тільки румунська церква, але і інші не визнають ПЦУ.
Посудіть самі. Філарета відсторонили від церкви. Анафима. Це визнали усі канонічні церкви.
Що він зробив? Не пішов за томосом, а не маючи духовного права вивсячував єпископів, а ті у свою чергу священників.
Запитання. Коли давали томос, чому Варфоломій не вирішив це питання!
Посудіть самі. Скільки таїнств і скільки обрядів було проведено священством колишньої УПЦ КП і УАПЦ. Церква не держава. У церкві не так легко визнати канонічним те, що роками робилося як звичайні світські справи. І московія тут зовсім ні до чого.
Вам те саме скажуть представники інших церков.
Церква це там де є благодать. Тисячі мучеників, правидників тому залізне підтвердження. І якщо хтось хоче доводити протилежне то марно витратить час.
Наприклад ми жодного разу не чули в Соборі щоб агітували за рашу, чи виправдовували війну. Такого ніколи не було. Так само такого не було у переважній більшості приходів Буковини. Якщо хтось хоче звинуватити священників УПЦ, що вони не йдуть капеланами то решта отці ПЦУ і УГКЦ мають подати гідний приклад. А з Буковини таких одиниці. І то йдуть більше на патріотичних емоціях, ніж духовному покликані.
Окремо хочемо звернутися до сусідів з Франківська та Тернополя, якщо ви цінуєте те, що Буковина у складі України. Не потрібно сюди приходити з своїми правилами.
Багато буковинців може згадати своє румунське коріння і Україна стане ще меншою. А довести на міжнародному рівні, ніхто і нічого не доведе. СРСР анексував Буковину.
Щоб ви знали. На Буковині проживає дуже багато патріотів. І ми хочемо жити в Україні.
Нам подобається жити в Україні.
Але коли хтось прийде і починає нам примусово розповідати про патріотизм, а тим більше вчити у якій церкві молитися. Ми цього терпіти не будемо .

Hаписав: Правда, Коментарів: 0, Новин: 0, 29 серпня 2022 01:07
В новині:
У Румунії анексували..Не сміши..Румунія так само анексувала у Австро-Угорщини..
Але не лякай що хтось перейде до Румунії, це марна справа..вас меншість, як і тих хто ходе до ворожої церкви, в тч і до бандитів у банченах..прийде час, дуже скоро, коли мп упц жнем з вогнем не знайдеш..
Після русні, Україну очистять від тих хто міняв шапки або тримав у сумці триколор‼️ А Румуни чудово повели себе під час війни, дійсно рідні...Уклін їм

Hаписав: Атеїст, Коментарів: 0, Новин: 0, 29 серпня 2022 15:40
В новині:
Цитата: Правда
У Румунії анексували..Не сміши..Румунія так само анексувала у Австро-Угорщини..
Але не лякай що хтось перейде до Румунії, це марна справа..вас меншість, як і тих хто ходе до ворожої церкви, в тч і до бандитів у банченах..прийде час, дуже скоро, коли мп упц жнем з вогнем не знайдеш..
Після русні, Україну очистять від тих хто міняв шапки або тримав у сумці триколор‼️ А Румуни чудово повели себе під час війни, дійсно рідні...Уклін їм


Хоч подумав, що написав!

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Укінці всі охочі мали можливість відвідати майстерклас


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.