RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Якою буде прийдешня зима? Це питання звучить усюди, де тільки можна – вдома, на телебаченні, у державних установах, на зупинках громадського транспорту й навіть у чергах на поліклініці. Нас лякають, що наступний опалювальний сезон буде найважчим в історії незалежної України. І найбільший страх усіх людей – можливе припинення газопостачання просто серед зими. Що ж тоді робити, коли на дворі мінус десять, а в будинку нема чим зігрітись? Розраховувати на один невеличкий електрообігрівач нема сенсу, адже він не зігріє усю квартиру чи будинок. Тож аби ця гіпотеза не стала реальністю, варто зараз подумати про альтернативне джерело отоплення помешкання. І як не дивно, сьогодні можна помітити, що багато хто повертається до традиційного варіанту обігріву – від кахельної печі або каміна. У чому перевага таких систем – далі.



Чому кахельні печі знову стають популярними?


Кажуть, мода та тенденції – циклічні, і через деякий час давно забуті речі знову повертаються в наш побут. Таке припущення стосується і печей та камінів, які на деякий час втрачали свою актуальність. Але не надовго. Кахельні системи обігріву знову стають популярними, тільки тепер це більш довершені та досконалі вироби. По-перше, для створення камінів та печей сьогодні використовують не кераміку, а високоякісний кахель з хорошою теплопровідністю. Завдяки цьому матеріалу ефективність горіння є максимальною. По-друге, новітня технологія виготовлення кахлю дозволяє розробляти моделі не лише різного розміру, а й багатої кольорової гами та текстури. А по-третє, до сучасного каміна можна підключити усі кімнати, а він у свою чергу забезпечуватиме туди подачу тепла.

Тепер поговоримо про економічність!


Інтер’єр сучасних кімнат зараз наближений до мінімалізму, функціоналізму, часто хай-теку чи лофту. Такий дизайн не передбачає зайвих елементів декору, які б привертали на себе увагу. Встановлення камінів у таких приміщеннях – це, перш за все, ставка на затишок і комфорт. Багатство кольорів, текстур і поєднань у техніці виготовлення, а також можливість індивідуального замовлення виробу під конкретні розміри, дозволяє підібрати піч, яка ідеально пасуватиме до стилю кімнати.

Але не лише довершений зовнішній вигляд приваблює до кахельних систем. Каміни та печі найперше вражають тим, що це справді економічно вигідний варіант опалення. Адже дрова, пелети та вугілля сьогодні вважаються найбільш доступними варіантами палива та характеризуються високою тепловіддачею. До того ж, сучасні каміни можуть навіть забезпечувати помешкання теплою водою.

Власники кахельних печей і камінів – незалежні


Ще однією характерною рисою кахельних печей і камінів є абсолютна автономність. Ці системи обігріву роблять їхнього власника незалежним від міських комунікацій – газу та електроенергії. Маючи запас палива, можна не перейматися про прогнозовано найважчу зиму. Ні ймовірна відсутність газопостачання, ні підняття цін на електроенергію ні в якому разі не впливатимуть на температуру в оселях, отоплюваних печами чи камінами на дровах. До того ж, топки таких виробів продумані та прості в користування, завантажувати дрова чи пелети в неї зручно та безпечно. Тим паче, що сучасний кахель ззовні не нагрівається до високих температур, тож попектися майже нереально.

Але тягнути до холодів не варто, краще зараз вирішувати питання монтажу!


Поки надворі тепло, бажано вирішити питання обігріву помешкання. Ні, коли похолодає, здійснювати монтаж кахельних печей чи камінів спеціалістам не важко, дискомфортно буде саме мешканцям будинку, яким доведеться обходитися без тепла. Тим паче, виріб виготовлятимуть за індивідуальними замірами, а це потребує попереднього замовлення, на яке, звісно, доведеться трохи почекати. Тож, аби зима була комфортною та теплою, холод не застав вас зненацька, а питань з отопленням не виникало, варто уже сьогодні братися до створення оптимальних умов вдома. Що ж, готуймо сани влітку! А точніше – запасаймося дровами та готуймо підбірку фільмів, які особливо приємно переглядати біля каміна чи печі.

Коломийський район, с. Пилипи – 067 933 83 14, 067 341 37 62
Коломийський район, с. Перерів – 067 735 72 93




Редактор: Марія Фернюк
28-09-2022, 13:10
Коментарів 0 Переглядів 8 781

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги