Часто люди в погоні за гігієною миють навіть ті продукти, які цього не потребують.
Експерти склали перелік продуктів, що не потребують миття перед приготуванням страв:
Яйця
Шкарлупа - це захисний бар'єр, який не дозволяє бактеріям потрапити на сам продукт споживання. Миття яєць навпаки шкодить, адже так бактерії можуть легше проникнути в шкаралупу, особливо якщо ви використовуєте холодну воду.
Гриби
Звичайна вода не зможе вбити бактерії, присутні на грибах. В цьому допоможе лише термічна обробка.
Макарони
Якщо мити макарони перед варінням, то вони втрачають свій смак та текстуру. Все через вимивання крохмалю з виробів.
Овочі у пакетах
Овочі, що продаються в пакетиках, наприклад шпинат і броколі, - готові до вживання без попереднього миття.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
18-07-2022, 00:43
0
4 476