Денис ГАВРИЛИЧЕНКО – керівник закладу, що нещодавно відкрився у центрі Чернівців – "Каша маслом". Ресторан швидкого харчування релокували з Харкова. До нас перевезли спеціальне обладнання, техніку, а також переїхали працівники.
Директор "Каші маслом" розповів "МБ" про свій досвід переїзду до Чернівців, а також про те, чи планують й надалі залишитися у нас.
Мережа працює вже понад 20 років. Більшість закладів через активні бойові дії довелося зачинити. Тому вирішили переїжджати у більш безпечний регіон. У Чернівцях власникам запропонували приміщення у центрі міста. Там місяць робили ремонт, наприкінці травня заклад відкрили для відвідувачів.
Деякі приміщення у Харкові зазнали руйнувань
– Кілька наших закладів є в Києві, їх ми відкрили ще до війни. У Харкові залишився відчиненим тільки один, в якому зараз розгорнули волонтерський хаб. Через те, що більшість наших приміщень у центрі, деякі, на жаль, зазнали руйнувань. З першого дня війни готували їжу для тих, хто цього потребує. І зараз продовжуємо займатися волонтерством, – каже Денис.
За всі 20 років існування заклад вже кілька разів змінював свою назву. "Каша маслом" – не має якоїсь особливої історії. "Просто люди, які допомагали розвивати бізнес, запропонували цю назву. Нам сподобалося, тому так. Якоїсь особливої історії немає", – додає Денис.
Чернівці для переїзду власники обрали із кількох причин. Перша – це комфортність розташування приміщення, друга – відносна безпека регіону.
– Коли ми перевозили свої сім’ї у більш безпечні міста, серед яких були й Чернівці, у вашій військовій адміністрації нам запропонували пройти програму релокації. Приміщення для оренди підійшло. 28 квітня автомобіль з обладнанням я вже зустрічав у Чернівцях, – розповідає керівник.
– З наших харківських підприємств перевезли все обладнання. Це і меблі, й техніка. Приміщення орендуємо, але ремонт робили за власні кошти. На це все пішло близько місяця. Це дуже стислі терміни, – каже Денис.
Працівники у "Каші маслом" здебільшого із Харкова. Проте є кілька людей із Донецької, Херсонської та нашої областей.
– Кухарів ми всіх перевозили, на них і орієнтувалися, тому що вони вже знають специфіку нашого меню.
У Чернівцях заклад залишиться"Каша маслом" не планує закриватися на Буковині. За словами Дениса, у Чернівцях залишить нове керівництво, але після того, як всі процеси будуть до кінця налагоджені. Повертатися у Харків поки що небезпечно, тому заклади там і досі залишаються зачиненими. "Ми постійно в дорозі між Харковом та Чернівцями", – каже директор.
Враження від Чернівців у Дениса позитивні. Каже, що тут їм комфортно.
– У мене немає жодних мовних бар’єрів, я вільно володію українською. Щодо якоїсь допомоги, то люди у вас дуже відкриті. Раніше я тут нікого не знав. Коли потрібно було знайти якісь технічні служби, завжди знаходилися люди, які охоче допомагали, – каже Денис Гавриличенко.
Фото: Алісія ДавидЧитайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
17-07-2022, 13:19
2
21 615