RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


До кінця осені на Буковині відкриють багатостраждальні пункти пропуску - "Дяківці" та "Красноїльськ".

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм на своїй фб-сторінці, пише molbuk.ua



Найєм побував на Буковині поблизу кордону з Румунією. Він зауважив величезні черги на КПП "Порубне", яке не справляється з такою кількістю транспорту.



"Ситуація на румунському кордоні стає все більш критичною. З початком війни та закриттям портів лише через один пункт пропуску "Порубне-Сірет" проїхало майже 22 тисячі транспортних засобів, що майже втричі (!) більше ніж за цей самий період у минулому році. Але цього недостатньо. Вантажний пункт пропуску "Порубне" об’єктивно не справляється з таким потоком транспорту: черги з обох боків кордонів сягають десяти-п'ятнадцяти кілометрів", - написав посадовець.



Він зазначив, що зустрівся з румунськими колегами та узгодив спільний план дій щодо суттєвого збільшення пропускної здатності пунктів пропуску. У зв'язку з цим повідомив довгоочікувані новини:

"До кінця осені плануємо відкрити два повноцінних вантажних пункти пропуску – "Дяківці" та "Красноїльськ". Обидва планується запустити у режимі 24х7 для усіх видів транспортних засобів. Втім, чекати закінчення осені, поки закінчаться усі роботи по підготовці пунктів пропуску, не будемо. У найближчі тижні будуть запроваджені тимчасові заходи, які мають суттєво розвантажити існуючі транспортні потоки", - пообіцяв Мустафа Найєм.



Він додав, що "Красноїльськ" запрацює для легкового та пустих вантажних транспортних засобів до кінця липня - початку серпня.
"Дяківці" запрацює для імпорту палива, а також для легкового та пустих вантажних транспортних засобів до початку серпня.
"Порубне" - до кінця тижня дипломатичні смуги будуть звільнені для проїзду транспортних засобів з паливом. А за два тижні буде узгоджений план щодо розширення пункту пропуску шляхом облаштування чотирьох додаткових смуг для вантажного транспорту.



Посадовець також пообіцяв, що про хід підготовки пунктів пропуску будуть інформувати щотижнево.

"Заздалегідь вибачаємось перед усіма перевізниками за тимчасові незручності та неідеальні умови роботи через облаштування ділянки дороги на "Красноїльськ" та роботи на самому пункті пропуску "Дяківці"", - зауважив Найєм.



Що відомо:

Реконструкцію пунктів пропуску "Красноїльськ" та "Дяківці" розпочали у 2015 році в межах реалізації Програми прикордонного співробітництва "Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013" Європейського Інструменту Сусідства та Партнерства (ППС ЄІСП).

Наприкінці 2017 року термін дії ППС ЄІСП закінчився, однак реконструкція міжнародних автомобільних пунктів пропуску не була завершена у зв'язку з технічними і фінансовими проблемами (інфляція, зміна нормативів у сфері будівництва, додаткові роботи тощо).

Після реорганізації Державної фіскальної служби України новостворена Державна митна служба України поновила дії щодо реконструкції та відкриття цих пунктів пропуску.

Протягом 2020-2021 років об'єкти незавершеного будівництва "Реконструкція пункту пропуску "Красноїльськ" та "Дяківці" були прийняті на баланс Держмитслужби, проведене обстеження об'єктів та об'ємів виконаних у 2015-2017 роках робіт, здійснене коригування проєктної документації та розпочаті будівельні роботи згідно з відкоригованими об'єктами реконструкції.

Станом на 1 січня 2022 року будівельна готовність ПП "Красноїльськ" становила понад 80%, "Дяківці" - 35%.

Законом України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" відповідно до бюджетного розпису Держмитслужби на реконструкцію цих пунктів пропуску були передбачені видатки, як ідавали змогу завершити будівництво та ввести їх в експлуатацію у цьому році. Однак у зв'язку з початком агресії РФ проти України та введенням військового стану постановами Кабміну від 10 березня 2022 року №245 та від 1 квітня 2022 року №401 зазначені видатки були спрямовані до резервного фонду державного бюджету.

Скільки ще потрібно коштів:

За інформацією Держмитслужби, для повного завершення робіт за об'єктами та відкриття їх для міжнародного руху в 2022 році необхідно 113 407 мільйонів гривень, а саме:

- для реконструкції ПП "Красноїльськ" - 39 982 тис грн;

- "Дяківці" - 73 425 тис грн.

Через обмежене фінансування Держмитслужбою разом із підрядними організаціями, які виконують будівельні роботи з реконструкції пукнтів пропуску, опрацьоване питання відкриття зазначених пунктів за тимчасовою схемою. Для цього необхідно орієнтовно 20 мільйонів гривень. Їх Держмитслужба просила виділити з міського бюджету Чернівців у вигляді субвенції або поворотної фінансової допомоги. Проте наразі згоди на це не отримала. У мерії пообіцяли звернення розглянути і надати відповідь.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
5-07-2022, 15:41
Коментарів 0 Переглядів 3 498

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги