RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Чи може студент, який закінчує бакалаврат та вступає до магістратури, право на відстрочку від мобілізації.

Мобілізація студентів

Згідно з пунктом 1 статті 17 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу" отримання відстрочки від військової служби отримують громадяни, які навчаються у вищих навчальних закладах із денною формою навчання, у тому числі при здобутті наступного вищого ступеня вищої освіти.



Тобто студента не можуть мобілізувати, якщо він навчається у будь-якому навчальному закладі на денній формі навчання. У такому випадку, якщо студент отримав виклик у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, йому потрібно надати документ, який підтверджує, що ви маєте право на відстрочку - довідку із навчального закладу.

Нещодавно набув чинності закон про внесення учнів та викладачів профосвіти до переліку осіб, що не підлягають мобілізації. Згідно з цим законом не підлягають призову на військову службу під час мобілізації учні та викладачі установ професійної (професійної-технічної) освіти, нарівні зі студентами та викладачами професійної перед вищою та вищою освітою. Але так само як для студентів вищих навчальних закладів, відстрочку від мобілізації можуть отримати лише учні ПТУ денної чи дуальної форми навчання.

Чи надається студентам, які закінчують бакалаврат та вступають до магістратури відстрочку від мобілізації

Студенти, що закінчили бакалаврат у липні вже не вважаються студентами та не можуть претендувати на відстрочку від мобілізації. Як пояснили у КНУ ім. Тараса Шевченка, студенти офіційно закінчують бакалаврат і більше не є здобувачами вищої освіти.

Навіть, якщо військовозобов'язаний вступає на магістратуру, офіційно списки студентів формуються з 1 вересня — коли починається навчання. У проміжок між закінченням бакалаврату і вступом на магістратуру людина не є студентом і не має права на відстрочку.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
4-07-2022, 20:16
Коментарів 7 Переглядів 4 094

Hаписав: Ali, Коментарів: 0, Новин: 0, 4 липня 2022 20:39
В новині:
Чого до студентів лізете? Пора відловлювати прихожан РПЦ, всіх підряд! Це с"чари накликали війну в Україну і продовжують працювати в центрі Чернівців як нівчому не бувало!!!

Hаписав: Сокиряни, Коментарів: 0, Новин: 0, 4 липня 2022 21:19
В новині:
Якщо на захід прийде раша, буде голод. Вони вже його не раз робили і зроблять ще раз. Священики УПЦ МП взагалі розуміють що таке голодомор? Не буде кому подаяння носити і не буде кому руки цілувати. Церкви будуть переважно пусті. Та частина, яка таки попри людські очі підтримує ворога це розуміє? Скажіть нам простим людям. Чим ви відрізняєтеся від фарисеїв?
Ви подивіться, що раша робить з людьми на сході? А там російськомовне населення.
Подумайте що буде тут на заході!
Чи ви думайте, що ціле місто чи село буде вмирати з голоду, а ви будете на Мерсах їхати?

Hаписав: Гостю, Коментарів: 0, Новин: 0, 4 липня 2022 21:27
В новині:
Для Ali
Не розпалюйте добродію ворожнечу.

Ви явно не місцевий.
На Буковині більше 60 % парафій, це парафії РПЦ. Прихожанів відповідно так само.

Hаписав: Чернеуц, Коментарів: 0, Новин: 0, 4 липня 2022 22:01
В новині:
Я так само не можу вїхати про що пише перший коментар. Просити росіян захистити віру не Буковині точно не будуть. Такий сценарій тут не прокатить. Значна частина Буковини та Чернівців давно у тісній дружбі та спільній молитві з Румунською православною церквою. Ви не туди заїхали! Просунути на Буковині Херсонський сценарій, де влада та правоохоронні органи буквально здали Херсон росіянам, так само не варіант. Чим день тим більше людей не проти жити з Румунами, Австрійцями чи Німцями. Не Совки а Австрійці, Німці, Угорці, Румуни побудували Чернівці та інфраструктуру Буковини. Тут росіянам не має чого шукати!
Росіяни від 2014 року в Україні хочуть когось не відомо від кого захищати. А з весни минулого року, вже такі гоніння, тільки не розумію на кого, в Україні почалися, що аж слів не має.

Hаписав: Проспект, Коментарів: 0, Новин: 0, 4 липня 2022 22:27
В новині:
Ви не забувайте, що у нас багато гостей з інших регіонів. Хіба тепер час знову починати дискусії за кого ліпше жилося. Жилося непогано, як при Австрії так при Румунії. Але відношення до мови було різне. За Австрії заставляли вчити німецьку за Румунії румунську. Сказати по правді та частина Буковини яка не була під Румунією, в принципі позитивно налаштована до Румунів. Але румунську мову не знає, поняття не має і мабуть швидко її не зможе вивчити.

Hаписав: Іра, Коментарів: 0, Новин: 0, 4 липня 2022 22:39
В новині:
Повністю згідна, всіх РПЦ-гнид потрібно мобілізувати й погнати на фронт! РПЦ це терористична банда а не церква!

Hаписав: Сокиряни, Коментарів: 0, Новин: 0, 4 липня 2022 22:53
В новині:
Віра тут зовсім ні до чого. Є обіцянки зі сторони Росії. А Священники УПЦ сліпо їм вірять. Не всі, але такі є.


"Чернівціобленерго" оприлюднив години заживлення груп споживачів на завтра
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
Чого чекати від вуйка Сема? Блог Ярослава Волощука
Кілька днів тому відбулися довгоочікувані перші телевізійні дебати між діючим та екс – президентом США Байденом та Трампом.
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.