RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


До редакції "МБ" звернулася 73-річна Марія Григорівна. Жінка розповідає, що нещодавно її збили на електросамокаті дві дівчини. Навіть не допомігши літній жінці, вони просто втекли. Мовляв, поспішають. Сталося це на зупинці громадського транспорту "Завод "Легмаш" неподалік автовокзалу.

Збили і сказали: "Вибачте, ми поспішаємо"

– Я чекала на свій тролейбус. Ще кілька людей сиділи на лавочці, переважно пенсіонери. Коли мій тролейбус під’їхав, я встала, ступила кілька кроків – і мене збив електросамокат. Ззаду на великій швидкості наїхали на мене дві дівчини, одна мало не під два метри росту. Я падаю, вдаряюся дуже сильно ногою. Головою вдаряюся об залізну ніжку лавочки. На кілька секунд втрачаю свідомість. Вони мені переїхали ногу і самі впали. Швидко підвелися, навіть не спитавши, як я, сказали: "Вибачте, ми поспішаємо", і просто поїхали. В мене був шок, страшний головний біль. Небайдужі люди мені допомогли, дали води. Просиділа там трохи, доки не відійшла, і поїхала в лікарню. У мене виявили легкий струс головного мозку і забій м’яких частин. По всьому тілі маю синці, – розповідає жінка.

Інцидент стався 10 червня, та пані Марія і досі не одужала.

– У мене нога і досі синя. Голова часто болить, – додає жінка.

Жінка каже, що зверталася у підтримку Bolt. Однак там їй особливо не допомогли. Зате дали знижку 50% на наступні поїздки (?!).

– Я писала в Bolt, бо з оператором мені не вдалося з’єднатися. Мені відписали, що дають мені знижку 50%. Хіба ж я у свої роки стану на електросамокат? І так скільки травм отримала. Коли стався цей інцидент, потрібно було викликати поліцію. Але ніхто з людей не здогадався це зробити, а мені тоді було не до цього, бо погано почувалася, – каже пані Марія.

До патрульних зі скаргами ніхто не звертався

Водночас на сайті Bolt пояснюють: якщо ви стали учасником ДТП за участі самоката, потрібно викликати відповідні компетентні органи та місце події (патрульну поліцію, швидку допомогу тощо) а також повідомити у службу підтримки Bolt.

У такому випадку можна отримати страхову виплату. Для цього потрібно звернутися за телефоном +380443900005, електронною адресою help@ensuria.com чи Telegram бота ensuriabot протягом 3 днів з моменту ДТП, якщо ви мали поїздку на самокаті сервісу.

Інспекторка пресслужби управління патрульної поліції в області Юлія ЗАМЕРЗЛЯК пояснює, як діяти у випадку ДТП з електросамокатом.

– У випадку ДТП потрібно викликати поліцію і, за потреби, швидку допомогу. Залишатися на місці події та чекати прибуття працівників поліції. Вони нададуть всі відповідні пояснення, оформлять ДТП та кваліфікують, якщо є потреба повідомлять слідчо-оперативну групу. Що стосується страхування, потрібно звертатися у підтримку Bolt, – каже Юлія Замерзляк.

Наразі ж у Чернівцях патрульною поліцією не зафіксовано жодної ДТП за участю електросамокатів. Здебільшого, водії такого транспорту самі травмувалися, пояснюють у поліції. Загалом зафіксовано три випадки, коли водії електросамокатів зверталися по медичну допомогу.

– Якщо сталася ДТП, ми просимо викликати поліцію, щоб зафіксувати нещасний випадок. Також правоохоронці зможуть допомогти встановити особистість правопорушника. Коли ми отримуємо інформацію про інцидент (час, місце), то можемо встановити, чи були це користувачі нашого сервісу, – пояснює Антон МІЛКА, керівник напряму з розвитку сервісів компанії Bolt в Україні.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
3-07-2022, 09:55
Коментарів 3 Переглядів 3 252

Hаписав: Болт, Коментарів: 0, Новин: 0, 3 липня 2022 10:34
В новині:
Відразу кидається в очі суб'єктивність та однобічність матеріалу. Еі про які журналістські стандарти мова взагалі не йтиметься. Але по фактам. Рух електросамокатів нічим не врегульовано, відповідно, вони мали право там їхати. Впевнений, що ідіоти на цих самокатах їхали неприпустимо (не з правової, а моральної, фактичної точки зору). Пані також припустилася помилки, рвонувши до дверей транспорту і не оцінивши ситуацію навколо себе (на майбутнє, шукайте причину своїх проблем, перш за все в собі). Стосовно аграваціі травм... виглядає навіть не смішно. А безглуздо по дурному. Максимально, що загрожує самокатчикам - адмінвідповідальність, та й та лише за умов доведення всього і вся, що за таких обставин виглядає проблемно. Травмованій пані дуже рекомендую пройти курс безпеки життя, зайнятись здоров'ям (спортом), оскільки її "травма" виглядає результатом хронічного запущення свого здоров'я, а не дії механічних чинників. Здоров'я!

Hаписав: Kristina, Коментарів: 0, Новин: 0, 3 липня 2022 11:18
В новині:
Коли адекватна людина розпочинає рух то вона спочатку дивиться в різні боки й оцінює ситуацію, а не біжить стрім голов під колеса! Якщо бабця ступила кілька кроків то очевидно що ДТП уникнути було не можливо, бабуся не дала змоги зреагувати водіям! Адекватний журналіст завжди розгядає ситуацію з різних сторін!

Hаписав: ol_zy, Коментарів: 210, Новин: 0, 3 липня 2022 12:34
В новині:
Під час розгляду справ щодо порушень правил дорожнього руху вітчизняні суди найчастіше прирівнюють самокати до мопедів, розповідає Сергій Головко. Адвокат підкреслює, що відповідно до п. 1.10 ПДР, мопедом вважається зокрема двоколісний транспортний засіб з електродвигуном потужністю до 4 кВт, що відповідає основним ознакам практично всіх електросамокатів.
Тому, їзда по тротуару, так само як і на велосипедах - заборонена. Тобто судами визнається, що було порушення ПДР, що призвело до ДТП з постраждалим, а це і штраф і відшкодування, хоча у болта є страховка і відшкодовувати повинна страхова (за умови відсутності порушень, наприклад, вік до 18 років)

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги