Начинка, ковбаски, банош, сало та ще безліч буковинських страв можна було скуштувати під час презентації гастрономічного путівника традиційної кухні краю "Смаки Буковини".
Про це
повідомляє пресслужба Чернівецької ОВА, пише molbuk.ua
Відбувся захід у Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту. Наїдки готували та презентували ґазди й ґаздині, які поділилися своїми родинними рецептами для книги.
"Смаки Буковини" - це, як зазначено в книзі, "гастрономічний путівник традиційної кухні". Тут можна знайти рецепти традиційних буковинських страв, у тому числі й великодніх: паски, маїни.
"Смаки Буковини" – це проєкт довжиною у два з половиною роки. Автором ідеї став начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук. Він прагнув показати, що наша культура надзвичайно різноманітна та цікава, в тім числі й своїми традиційними стравами. Хочу подякувати господиням, які поділилися рецептами. А людям, які придбають книгу, залишається сказати лише: "Смакуйте на здоров’я", – зауважила під час презентації заступниця начальника Чернівецької ОВА Ірина Ісопенко.
Під час заходу гостей розважали буковинські музики – ансамбль народної музики "Плай".
Також серед відвідувачів розіграли 5 путівників "Смаки Буковини".
Нагадаємо, книгу
видано в рамках програми підтримки книговидання Чернівецької обласної військової адміністрації та Буковинського культурного фонду.
Проєкт реалізований командою Буковинського центру культури і мистецтва. Зокрема, керівником проєкту та упорядником виступив етнограф Микола Шкрібляк, авторка світлин – фотохудожниця Кіра Ставчанська.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
19-06-2022, 16:47
0
1 400