RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Тест на поліграфі заступника Чернівецької ОВА Богдана Ковалюка не можна вважати достовірним через низку істотних порушень процедури.

Такого висновку дійшло об’єднання експертів-поліграфологів “Ведмідь, Іщук та партнери”, пише molbuk.ua



До слова, поліграфолог Володимир Ведмідь є експертом шоу "Детектор брехні" на телеканалі СТБ.

Як відомо, заступник Чернівецької ОВА Богдан Ковалюк 12 червня оприлюднив висновок за результатами дослідження із застосуванням поліграфа. Це дослідження він пройшов у зв’язку зі скандалом та підозрою високопосадовців Чернівецької ОВА щодо причетності до зловживань зі швидкими допомогами з Італії.

Об'єднання експертів-поліграфологів проаналізувало результати цього дослідження і знайшло чимало порушень:

"1. У висновку зазначено, що дослідження проводили два поліграфологи: Олександр Сорочинський та Михайло Калинич. Однак, якщо підпис М.Калинича у висновку є, то підпис О.Сорочинського у висновку відсутній. Ми задали прямі питання О.Сорочинському щодо даного дослідження, останній уникає спілкування та надання прямих відповідей.

2. Серед документів, що підтверджують освіту поліграфолога, відсутні документи про освіту саме М.Калинича, який фактично підписав висновок.

3. У висновку зазначено, що О.Сорочинський – голова ГО “Всеукраїнська Асоціація Правди”. Дана асоціація була створена нещодавно та є пародією на ГО “Всеукраїнська Асоціація Поліграфологів”, яка об’єднує понад 400 поліграфологів усієї України. Метою створення бачиться наслідування короткої абревіатури “ВАП” та введення клієнтів в оману і надання засновникам надуманого статусу. Що, власне, свідчить про моральні та етичні цінності осіб, які Всеукраїнську Асоціацію Правди створили та діють від її імені.

4. Згідно фрагменту поліграми, що додається до висновка, в ході дослідження були допущені істотні порушення, які мають наслідком його нікчемність (результати дослідження не могли бути піддані аналізу, а висновки не могли бути сформовані) з наступних причин:

- взагалі відстуні показники за черевним диханням (НДХ), на поліграмі просто пряма лінія;

- відсутній канал мікрофона, який є в поліграфі “Рубікон” та повинен бути відображений на поліграмі;

- спостерігається форсоване грудне дихання, тобто є ознаки протидії;

- відсутні маркування відповідей респондента на поліграмі;

- час запису реакцій 8 секунд, при нормі 15 секунд;

- замість українського поліграфа “Рубікон”, який зазначено у висновку, використовується інший російський поліграф “Бар’єр”.

5. На вирішення дослідження поставлені питання щодо відносин Ковалюка з Бродським (керівником благодійного фонду), однак не досліджуються питання відносин Ковалюка з іншими (третіми) особами, які від імені Бродського могли вести переговори, доходити домовленостей, передавати хабарі посадовцеві. Крім того, в питаннях застосовано словосполучення “отримувати зиск”, яке є юридично нечітким та не розкриває суті можливого отримання неправомірної вигоди в розумінні антикорупційного законодавства", - йдеться у висновках поліграфологів.

Об’єднання експертів-поліграфологів “Ведмідь, Іщук та партнери” запропонувало заступнику Чернівецької ОВА Богдану Ковалюку пройти професійну судову психологічну експертизу на поліграфі.

"Дана експертиза буде проведена з дотримання всіх вимог, які висувають до даного роду досліджень, а також з урахуванням матеріалів кримінального провадження, щоб детально розібратись у звинуваченнях, які інкримінуються, та задавати питання саме по суті звинувачень, а не тільки ті, які висуває замовник", - обіцяють фахівці.



Що відомо:

Раніше повідомлялося, що директора Чернівецької обласної клінічної лікарні Сергія Бродовського підозрюють у платному перевезенні каретами швидкої, що належали медзакладу. Також перевіряють, чи причетний Бродовський до привласнення п'ятьох автомобілів швидкої, які передали з-закордону як гуманітарну допомогу.

Бродовського відсторонили від посади на два місяці. Наразі обов'язки гендиректора виконує Дмитро Домбровський. Він обійматиме цю посаду до 12 липня.

31 травня заступникові голови Чернівецької ОВА Артурові Мунтяну повідомили про підозру у справі про розкрадання "гуманітарки".

У СБУ зазначили, що йдеться про справу зі привласненням карет "швидких", надісланих як гумдопомога з Італії.

Пізніше начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук назвав звинувачення у бік ОВА щодо причетності окремих чиновників у розкраданні гуманітарної допомоги "надзвичайно спекулятивними та маніпулятивними", а також "безпідставними та недоведеними в суді".

А також назвав це політичним тиском на себе, обурився "розкішним життям правоохоронців" та назвав СБУ "службою заробітчан".

Артура Мунтяна суд зобов'язав носити електронний браслет і відпустили під заставу розміром майже мільйон гривень.

Днями троє посадовців Чернівецької ОВА – заступники голови ОВА Богдан Ковалюк та Артур Мунтян, а також очільник департаменту охорони здоров’я Олег Чорний оприлюднили результати проходження перевірки на детекторі брехні. Результати, згідно висновків фахівців, що проводили експертизу, засвідчили, що посадовці не причетні до резонансної справи з розкраданням гуманітарки на Буковині.

Президентка "Всеукраїнської асоціації поліграфологів" пояснила, чому результати проходження експертизи шляхом перевірки поліграфом трьох посадовців Чернівецької ОВА навряд чи можна вважати достовірними.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
15-06-2022, 16:08
Коментарів 0 Переглядів 4 078

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.