Основними видами сільськогосподарської продукції, які експортуються з Чернівецької області, є зернові культури (пшениця, ячмінь, кукурудза), насіння олійних культур (соняшник, ріпак), плоди (яблука, груші), горіх грецький, овочі, а також продукція борошномельно-круп’яної промисловості.
Крім того, експортуються готові харчові продукти – продукти переробки плодів, овочів та зернових культур, продукти з риби та м’яса, алкогольні та безалкогольні напої, кондитерські вироби.
Основними господарствами-експортерами рослинної продукції є СВК “Агрофірма “Оршівська”, СВК імені Суворова, корпорація “Сварог Вест Груп”, ТОВ “АМГ-Агро”, ТОВ “Зерно”, садівничі господарства, повідомила прес-служба ОДА.
Готові харчові продукти експортують переробні підприємства – ТОВ “Буковинапродукт”, “Букофрут”, ПП “Колос”, ВАТ “Олійножировий комбінат”. Майже третя частина виробленої продукції харчовими підприємствами області реалізується як за межі області так і за кордон (Росія, Литва, Італія, США та інші країни).