З початком посту знизилися ціни на м’ясо.
– Щороку після новорічних свят, десь із середини січня, м’ясо дешевшає, – розповідає пані Антоніна, продавець м’ясного павільйону на ринку "Головний". –
А за два тижні до Великодня буде ще одне подешевшання.
За словами продавця телятини Василя, хороший шмат молодої телятини можна придбати за 50 гривень за кілограм – вона також подешевшала на п’ять гривень. Чоловік каже, що зараз у продажу побільшало телятини. За його словами, після Великодня свинина знову подорожчає, а ціни на телятину не зміняться.
За словами продавців, ціни на м’ясо залежать від попиту на нього, а в піст його купують менше.
– М’ясна продукція вже потроху дешевшає, – каже Віктор ЛАЩАК, начальник державної інспекції з контролю за цінами в Чернівецькій області. – На Буковині багато людей сумлінно дотримуються посту. Подешевшання м’яса у цей час – щорічна тенденція.
На місцевих ринках свинина зараз коштує 48 грн/кг (ще тиждень тому вона була по 50 грн/кг), свинячі ніжки – 15 грн/кг (було 20-25 грн/кг), голова – 8 грн/кг, ребра з м’ясом – 35-38 грн/кг. Сало також подешевшало в середньому на п’ять гривень, і тепер його вартість коливається в межах 7-15 гривень.
Яна ЯЩЕНКО
18-02-2010, 11:14
0
1 973