RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Багато держав повідомили про те, що готові прийняти біженців з України та надати їм допомогу, прихисток, право на роботу та навчання. Однією з них стала Ірландія.

Важливою інформацією для емігрантів поділилось посольство України в Ірландії.



Хто може виїхати в Ірландію

- громадяни України, які проживали в Україні до 24 лютого 2022 року;

- громадяни третьої країни (крім України) або особи без громадянства, які мали міжнародний захист (наприклад, статус біженця) або еквівалентний

- статус національного захисту в Україні та проживали там до 24 лютого 2022 року;

- члени сімей осіб, на які зазначені у попередніх пунктах.

- люди, які проживали в Україні до 24 лютого 2022 року з посвідкою на постійне проживання в Україні, які не можуть безпечно повернутися до країни походження.

Тимчасовий захист також може бути розповсюджений на інших осіб, які легально проживали в Україні, які не можуть безпечно повернутися до країни походження, у тому числі громадян з країн, що не входять до ЄЕС, або осіб без громадянства. Тимчасовий захист надає дозвіл на проживання протягом одного року з подальшою можливістю подовження терміну перебування.

Чи потрібна віза українцям для виїзду в Ірландію

У форматі надзвичайного заходу, громадянам України не потрібна віза для перетину кордону Ірландії.

"Водночас всі громадяни, які мають право на тимчасовий захист згідно відповіді на питання № 1 та потребують візи для поїздки до Ірландії буде необхідно оформити візу, однак заявка буде прийнята до розгляду, якщо подана з однієї із сусідніх країн", — йдеться на сайті посольства.

Якщо у вас є віза для перебування в Ірландії (і ви вже знаходитесь там), але час її дії спливає, необхідно звернутися у Департамент юстиції Ірландії за контактами:

- 01 616 77 00;

- 01 606 82 02;

- visamail@justice.ie

Які документи потрібно мати, щоб в'їхати в Ірландію

Ірландія є однією з тих країн, для в'їзду куди не обов’язково мати закордонний біометричний паспорт. Уряд країн пропускатиме громадян України з будь-якими документами, що посвідчують особу:

- внутрішні паспорти;

- свідоцтва про народження;

- паспорти, термін дії яких закінчився;

- ID-картки тощо.

Також з 6 березня скасували необхідність надавати:

- сертифікат про повну вакцинацію;

- негативні тести на коронавірус;

- форму Passenger Locator Form (Карта локалізації пасажирів, завдяки якій збирають контактну інформацію про пасажирів та їх можливе місце перебування на території країни).

Після прибуття в Ірландію необхідно звернутися до імміграційного офіцера з проханням про отримання тимчасового захисту і отримати лист, що підтверджує його (захисту) надання відповідно до розділу 60 Закону про міжнародний захист, Директиви про тимчасовий захист (2001/55/EC) та

Виконавчого рішення Ради (ЄС) 2022/382 від 4 березня 2022 року.

Для тих, хто вже перебуває на території Ірландії, зараз розробляється алгоритм подачі документів для отриманні відповідного листа про тимчасовий захист. Найближчим часом з’явиться більш детальна інформація.

На яку допомогу можуть розраховувати українці в Ірландії та як її отримати

- Житло. Держава забезпечить доступ до тимчасового житла або, якщо необхідно, допоможе у його пошуках. Житлова підтримка керується місцевими органами влади. Інформацію про них можна отримати на сайті.

- Працевлаштування. Особи, які отримали тимчасовий захист, мають право влаштуватися на роботу або пройти професійно-технічне навчання в Ірландії.

- Освіта. Дітям віком до 18 років буде надано підтримку в доступі до державної освіти.

- Соціальна допомога на доходи. Українці мають право на отримання соціальної допомоги. Якщо у вас є діти віком до 18 років, ви також зможете подати заяву на виплату допомоги на дитину. На додаткові виплати також можуть розраховувати люди з інвалідністю.

- Медична допомога. Особи, які отримали тимчасовий захист, мають право на доступ до послуг охорони здоров’я від держави на тих самих підставах, що і громадянин Ірландії.

Де жити в Ірландії

Якщо ви не маєте знайомих, родичів чи ресурсів для самостійної оренди, де ви можете проживати на час перебування у Ірландії, потрібно звернутися до імміграційного офіцера з проханням про надання тимчасового житла.

Як отримати роботу в Ірландії

У Департаменті соціального захисту населення необхідно отримати номер PPS. Він необхідний для доступу до ринку праці та інших державних послуг. Після цього варто звернутися із запитом про отримання роботи до центру допомоги мігрантам з України Intreo.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
16-03-2022, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 2 501

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.