RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук координує величезну акцію допомоги для Сходу України, де тривають бої. Звідси допомога з Європи прямує далі у ті області, де падають російські бомби.

Газета "Кур’єр" відвідала колишнього Почесного австрійського консула в обласному центрі і поговорила про війну, допомогу і неправильне ставлення Європи до Путіна.

Конрад КРАМАР, газета "KURIER"

– Якої ви думки про російський план нападу?

– Метою війни є викликати гуманітарну катастрофу, змусити людей через голод та під страхом смерті прийняти допомогу з Росії. Тому вони беруть в оточення міста, звертаються до тактик часів Другої світової війни. Це холоднокровна війна на знищення, все добре прораховано.
Це відбувається згідно з планами нової імперії в голові Путіна. Не можна недооцінювати його та його режим. Це дуже вправні вбивці. Вони знають, як працює психологія війни. Від ейфорії спочатку до виснаження.

– Але чи не прорахувалася Росія?

– Їхня помилкова оцінка полягала в тому, що коли вони прийдуть, то українці здадуться і негайно виконають російські накази, з гаслом: "Чудово, Путін прийшов". Але люди, навіть ті, хто вдома розмовляє російською, сказали: "Російський солдат, забирайся геть". Це зруйнувало всі плани цієї війни на знищення. Тепер їм доводиться все змінювати, змушувати людей тікати у напрямку Росії або брати хліб та воду від російських окупантів. Вони ж хотіли бути в ролі рятівників.

– Як відбувається ваша акція допомоги для областей, де йдуть бої?

– Ми – найважливіші південно-західні ворота України. У Румунії є великий склад, куди прибуває вся гуманітарна допомога літаками чи вантажівками, звідти ми її забираємо. У нас є склад, де щодня працюють 500-600 волонтерів, щоби підготувати цю допомогу для областей, де йдуть бої. Я на постійному зв’язку зі своїми колегами та мерами міст у цих областях, щоб з’ясувати, що там потрібно. Ми формуємо коробки з продуктами харчування і товарами повсякденного вжитку, по 15 кг кожна, з вермішеллю, м’ясними консервами тощо. Ми відправляємо все це на невеликих бусах у області, охоплені війною. Там люди можуть безпосередньо отримати це і так протриматися кілька днів. Там немає часу на те, щоби вивантажувати палети і все перепаковувати.

Наші герої – це водії невеличких бусів і вантажівок, які безстрашно везуть ці коробки аж до найнебезпечніших регіонів. Спробуйте доставити це туди, де росіяни стріляють по цивільних людях. Це небезпечно для життя. Допомога, яка прибуває до нас із-за кордону, щонайпізніше через 24 години вже у місцях, де тривають бої.

– У чому сила України у цій війні?

– Сила України – це не сильна влада згори, як у Путінській Росії, а наші мережі зв’язків на рівних по всій країні.
Для нашої армії важливо захистити суверенітет і свободи, фундаментальні принципи сучасного світу. Наша сила – це також наш президент. Він прямо називає речі своїми іменами.

– Як поводилася Європа до війни і тепер?

– Занадто багато хто намагався поводитися з Путіним занадто обережно, руки йому цілували, на коліна падали. Все заради збереження миру. Це ж була найвища цінність після Другої світової війни: "Ніколи знову війна!".
Тому все, чого бажала Москва, виконувалося, до останнього, навіть на Мюнхенській конференції з безпеки три тижні тому. Там представники України прямо сказали: "Робіть щось! Той божевільний планує війну". Реакцією було: "Ну, ми не хочемо його дратувати". Ця гра виявилася провальною. Послухайте їхніх військових експертів, наприклад, у Москві. Вони кажуть, що Путін сприймає наші поступки не інакше, як слабкість.

– Як ви це пояснюєте, все було тільки помилкою?

– Все зло у такому розвитку подій перед війною полягало у боягузливій поведінці європейських політиків. Вони маскували свої власні економічні інтереси, розповідаючи про можливу загрозу для свого населення. Якби ж пані Меркель та інші були більш прямолінійними, якби ж вони не цілували раз-по-раз руки Путіна! Кожен з тих, хто намагався з розумінням ставитися до Путіна і брав у цьому участь, мусить тепер покаятися. Вони всі повинні приїхати до нас, не лише на кордон, а й до Києва. Приїдьте, подивіться на все, і тоді скажіть мені, чи ви все ще готові зрозуміти Путіна. Зараз не час мовчати, а слід визнати, що неправильно оцінили становище. Інакше й далі залишаться боягузами.

Стаття з австрійської газети "KURIER"
Переклад з німецької Миколи Ліпісівіцького

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
16-03-2022, 13:27
Коментарів 0 Переглядів 4 686

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.