За минулий тиждень в Україні цукор в середньому подорожчав на 10% (0,7-1 грн.), але експерти вважають, що ціна й ажіотаж підняті штучно, а наші продавці дуже швидко відреагували на світові перепади цін на "солодке". Адже на світових ринках ціна на цукор досягла максимуму за останні 29 років. Причина - світовий неврожай, а як наслідок - дефіцит. Про це повідомляє видання "Утро".
За словами голови правління асоціації "Укрцукор" Миколи Ярчука, паніка в Україні викликана штучно, щоби підняти ціни на внутрішньому ринку. Але реальної проблеми немає. За підрахунками експертів, у вітчизняних засіках станом на 1 січня 2010 року було близько 1,3 млн. тонн цукру. Українці щомісячно вживають приблизно 130 тис. тонн. Тобто щонайменше до травня вистачить вітчизняного цукру.
За даними Мінекономіки, вже в лютому почнеться кампанія з постачання дешевого тростинного цукру. Якщо імпортні постачання пройдуть без збоїв, то до весни кілограм коштуватиме 8,50 грн.