Протягом минулого року буковинськими господарствами виготовлено 63,2 тис. т м’яса у живій вазі, 312 тис. т молока та 342 млн. шт. яєць. У порівнянні з 2008 роком виробництво м’яса скоротилося на 1,1%, молока та яєць – на 4,7%. Про це повідомляє Головне управління статистики в області.
Відчутніше скоротили обсяги виробництва сільські господарства: м’яса на 2,9%, молока – на 5,4%. Загалом населенням виготовлено 71,9% м’яса від загальної кількості, 93,2% – молока.
Натомість у сільськогосподарських підприємствах м’яса та молока отримали більше – відповідно на 3,7% та 5,9%. У структурі реалізації худоби та птиці на забій переважала частка м’яса птиці – 49,4% та свинини – 36,7%. Середній надій молока від однієї корови в сільськогосподарських підприємствах торік збільшився на 21,2% і становив 4049 кг.