RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


У сучасному світі побудувати близькі стосунки з іншими людьми стає все важче. Деякі люди вже почали відмовлятися від зближення цілком усвідомлено.

Хтось боїться можливого розриву, хтось хоче зберегти незалежність. А деякі просто не розуміють, навіщо їм потрібні близькі стосунки з іншою людиною.

Психологи назвали шість причин, які заважають побудувати близькі стосунки.

Страх бути незрозумілим

На жаль, багато людей бояться бути відкритими та оголювати свою душу перед іншими людьми через страх бути незрозумілим або скривдженим. Такі люди переконують себе, що можуть самостійно впоратися з будь-яким болем і проблемами.

Для них дуже важливо, щоб інші люди вважали їх сильнішими, ніж вони є насправді. І саме в особистих стосунках вони бояться здатися слабкими та переляканими.

Найчастіше до такого страху призводить травмуючий досвід спілкування з аб'юзером або людиною, яка жорстоко зрадила вашу довіру. Щоб вийти з цієї програми, потрібно зрозуміти, що не всі люди бажають вам зла. І багато з них стикалися з такими проблемами.

Немає нічого страшного або ненормального в тому, щоб шукати підтримку і розуміння у тих, хто може розділити ваш біль.

Страх відчути моральний біль

Невдалий досвід з минулого може привести до утворення справжнього комплексу. Ви будете боятися знову відчути негативні емоції та пережити знову моральний біль. Так формується психологія жертви.

Психологи вважають, що вийти з цього стану і перестати весь час думати про те, що вам можуть заподіяти біль, допоможуть деякі правила.

По-перше, потрібно навчитися відразу повідомляти людям про те, що вам не подобається в їх поведінці та ставленні до вас.

По-друге, зрозумійте, що не всі люди навколо спеціально хочуть заподіяти вам біль. Кожен з нас помиляється і може несвідомо стати для іншої людини причиною для злості та розчарування.

По-третє, пам'ятайте про те, що в будь-яких стосунках ви маєте право оберігати свій особистий простір захищеним від усього навколишнього світу.

Страх втратити свободу

Якщо ви зрозумієте, що усвідомлено відмовляєтеся від близьких стосунків з іншими людьми через страх втратити свободу, то і з цим можна впоратися.

Зрозумійте, близькі люди - це не ті, хто буде всіляко прагнути обмежити вашу свободу і ваші права. Навпаки, саме в нормальних близьких відносинах люди прагнуть поділяти всі радості разом, приємно проводити час не тільки разом, але й окремо.

Якщо ви боїтеся, що партнер буде претендувати на ваш особистий час і свободу, обговоріть з ним це заздалегідь. Запропонуйте побудувати межі в спілкуванні, які ви обидва не будете порушувати. І тоді ви зможете створити гармонійні та чесні стосунки.

Страх перед відповідальністю

Небажання брати на себе додаткові зобов'язання може стати серйозною перешкодою для розвитку стосунків. Психологи стверджують, що з цією проблемою потрібно боротися, оскільки страх відповідальності може швидко поширюватися і в інші сфери життя.

У романтичних стосунках страх відповідальності зазвичай призводить до серйозних конфліктів і розриву, в кар'єрі – до гальмування розвитку і відсутності зросту на посаді.

Щоб позбутися від страху перед відповідальністю, потрібно докласти багато зусиль. І для позбавлення потрібно знайти першопричину такого страху, попрацювати проблеми. І з цим зазвичай може допомогти фахівець.

Невміння висловлювати свої почуття і думки

Серйозною перешкодою в спілкуванні з іншими людьми може стати невміння висловлювати свої думки та почуття, ділитися своєю думкою. Такі люди намагаються не брати участь в розмовах, люблять усамітнення і рідко самі йдуть на контакт.

Якщо ви вважаєте себе нудним і негідним чужої уваги, то це ще й сильно вдарить по вашій самооцінці.

Людям, які зіткнулися з подібною проблемою, психологи рекомендують навчитися цінувати себе і частіше хвалити себе навіть за самі мінімальні досягнення.

Зрозумійте, якщо ви не будете намагатися висловлювати свої думки відкрито, без оцінки себе з позиції іншої людини, у вас не вийде налагодити контакт. А комунікація з іншим людьми дуже важлива.

Почуття власної винятковості

Завищена самооцінка теж може зіграти з вами злий жарт. Такі люди думають, що інші просто негідні їх уваги. Вони набагато важче переживають неприйняття суспільством і бояться опинитися в центрі скандалу.

Якщо у вас є подібні симптоми, постарайтеся глибше і чесно проаналізувати свої вчинки та дії. Це допоможе зрозуміти, що по-справжньому впевненим у собі ви зможете відчути себе тоді, коли навчитеся адекватно оцінювати сили.

Якщо вас хвилює якась проблема, то не соромтеся звернутися за допомогою до психолога. Щира розмова з фахівцем допоможе вам повернути душевну рівновагу і налагодити контакт з оточуючими.
Редактор: Микола Кобилюк
14-02-2022, 01:58
Коментарів 0 Переглядів 1 598

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.