RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Ох, як дістав цей карантин! Ну, правда ж? Мабуть, немає людини, яка б за два роки пандемії не поскаржилася на зміни в житті – умови праці стали іншими, навчання перейшло в онлайн-режим, поїздки за кордон фактично неможливі, а масові заходи та традиційні українські весілля втратили свою актуальність. Та попри усі неприємні моменти Covid-19 навчив суспільство цінувати життя, дорожити сім’ями та стежити за своїм здоров’ям. І якщо на початку впровадження медичної реформи українці не спішили укладати декларації з сімейними лікарями, то уже за рік-півтора думка багатьох змінилася. Регулярні медичні огляди, так званий щорічний чек-ап аналізів, консультації з вузькими спеціалістами уже стають корисною звичкою. Єдине, що часом стримує перед походом до лікаря – черги у поліклініках, страх натрапити в коридорах на коронавірусних хворих та, на жаль, не надто комфортні умови.

На щастя, зараз можна обрати сімейного лікаря і в комерційних установах, які пропонують значно вищий рівень обслуговування. І тішить, що такі приватні медичні заклади відкриваються не лише в обласних центрах, а й у маленьких містах. Наприклад, 11 січня 2022 року у м. Новоселиця розпочала роботу амбулаторія загальної практики сімейної медицини "Центру сімейної медицини "DANKO", філія №4.

Як працює центр, які послуги тут можна отримати безкоштовно та як укласти декларацію із лікарем, ми розпитали медичну директорку Світлану АБРАМЧУК.




– Світлано Деомидівно, розкажіть більш детально про спеціалізацію "Центру сімейної медицини "DANKO"?


– Головною спеціалізацією нашого центру є первинна сімейна медицина. Ми надаємо повний пакет послуг, передбачених законодавством України, обстежуємо як дорослих, так і дітей. Головною метою команди є максимально якісне та комфортне обслуговування пацієнтів. Аби цього досягти, медичний заклад обладнано новим сучасним обладнанням, в приміщеннях створено зручні умови, які відповідають усім санітарним та гігієнічним нормам. У філії працює чотири висококласних лікарі, двоє із яких на повній ставці та щоденно є на робочому місці.

– Чи відрізняється процедура укладання декларації із сімейним лікарем приватного медичного центру? І як це можна зробити у "Центрі сімейної медицини "DANKO"?


– У багатьох людей чомусь сформувалася хибна думка, що в комерційних закладах процедура укладання декларації із сімейним лікарем повинна бути іншою. Та це неправда, ми підписуємо угоди за стандартним зразком МОЗ України, нікому не відмовляємо в підписанні декларацій і ніякі додаткові платні договори не пропонуємо. Усе елементарно просто, прозоро та чесно. Щоб оформити декларацію із сімейним лікарем нашої амбулаторії, потрібно лише прийти у відділення, обрати спеціаліста та заповнити бланк. Якщо ви хочете тут спостерігатися, то радимо поспішити, бо відповідно до законодавчих норм лікар має право укласти 1800 декларацій.



– А чи усі послуги сімейного лікаря є безкоштовними у приватній клініці?


– Оформивши декларацію у амбулаторії "Центру сімейної медицини "DANKO", ви маєте право отримувати медичні послуги, які входять до пакету, задекларованого державою, абсолютно БЕЗКОШТОВНО. Перелік послуг досить великий. Це і базове спостереження за здоров’ям, і лікування найбільш поширених хвороб, травм, отруєнь, патологічних станів, і вакцинація відповідно до календаря щеплень, і профілактичні огляди для семи груп ризиків, і сім базових лабораторних досліджень, і швидкі тести, і знеболення, і видача лікарняних/довідок/направлень, і рецепти на ліки (зокрема за програмою "Доступні ліки"). До речі, аби уникнути черг та скупчень, ми здійснюємо прийом за попереднім записом. Звісно, якщо ж трапляється екстрений випадок, то реагуємо негайно.



– Що відрізняє вашу амбулаторію від інших приватних медичних закладів?


– Не можу сказати, що у нас кращі умови, ніж у інших комерційних установах, адже усі приватні клініки намагаються створити найбільш комфортне середовище для пацієнтів. Однак я переконана, що наш "Центр сімейної медицини "DANKO" вирізняється своєю потужною командою. Наші спеціалісти (і лікарі, і медичні сестри) мають високі категорії, чималий досвід, пройшли багато курсів з підвищення кваліфікації, а головне – вони люблять свою роботу. Тішить, що навіть не за цілий місяць спільної роботи, у нас сформувався командний дух. Нам цікаво працювати разом, ділитися знаннями та вирішувати складні проблеми. Тож запрошуємо всіх охочих підписувати декларації із нашими сімейними лікарями та переконатися у якості послуг амбулаторії.

Центр сімейної медицини "DANKO" знаходиться за адресою:
Чернівецька область, м. Новоселиця, вул. Центральна, 21

Звертатись за телефоном: 097 983 15 95

Instagram: @danko.medcenter
Facebook: Центр-сімейної-медицини-DANKO




Ліцензія від 29.06.2021 №2719/21/М МОЗ України
Редактор: Марія Фернюк
11-02-2022, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 3 893

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.