Люди розрізняються за віком, рівнем доходів, світоглядом і віросповіданням. Але нас об'єднує одна річ: майже всі люди люблять їсти піцу. Цю всесвітньо відому страву можна приготувати вдома з доступних в холодильнику продуктів.
Ділимося рецептом неймовірно ніжного і тонкого тіста, яке не рветься і не підгорає.
Тісто для піци дріжджове
Борошно - 2 склянки.
Сухі дріжджі - 2 ч. л.
Яйця - 1 шт.
Тепла вода - 100 г.
Цукор - 1 ч. л.
Сіль - 0.5 ч. л.
Олія - 2 ч. л.
У склянку з теплою водою всипати цукор і дріжджі, перемішати до розчинення. Окремо в мисці змішати борошно, яйце, сіль і олію. Воду з дріжджами влити в борошно і перемішати до однорідності. Замісити м'яке і злегка липке тісто. За необхідності можна додати більше борошна.
Тісто залишити на 20 хвилин, після чого сформувати кульки і тонко розкачати коржі. Змастити коржі томатним соусом і викласти улюблену начинку. Викласти на змащене олією деко і випікати 20 хвилин при 180 градусах.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
10-02-2022, 01:20
0
1 070