RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Відчуваєте ломоту в суглобах? Буває, що німіють кінцівки? Болить спина? Часто у таких випадках травматологи приписують препарати та зігріваючі мазі, які зменшують больові відчуття, але не ліквідовують причину. Вирішити проблеми опорно-рухового апарату або запобігти їх виникненню, полегшити наслідки переломів найкраще вдається мануальним терапевтам та реабілітологам. Правильна мануальна терапія, грамотно підібрані вправи та процедури допоможуть відновитися навіть після серйозних травм. Принаймні так переконують у оздоровчому центрі SMETANIUK CLINIC, який нещодавно відкрив свої двері для відвідувачів у Чернівцях.

SMETANIUK CLINIC – це сучасний оздоровчий заклад, що спеціалізується на реабілітації, мануальній терапії, спортивній медицині, масажах різної складності та кінезотерапії. Як же давно працює клініка, яким обладнанням і методиками вона може похвалитися та наскільки ефективними є процедури, які тут проводять, ми розпитали у засновника SMETANIUK CLINIC Олексія СМЕТАНЮКА, мануального терапевта, вертебролога, лікаря невідкладних станів, викладача кафедри медичної біології і генетики БДМУ та співзасновника школи скелетно-м'язової реабілітації "ОРНЕЙ".



– Олексію Васильовичу, для початку розкажіть, як виникла ідея створення клініки і коли, власне, ви її реалізували?


У галузі реабілітації та масажу я працюю вже досить давно. Деякий час по завершення університету працював лікарем невідкладних станів у "Чернівецькому обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф". А от протягом останніх восьми років займався реабілітацією спортсменів, лікуванням міофасціального больового синдрому, захворювань хребта та суглобів. За цей період мені вдалося опанувати багато навичок – масаж та класичну мануальну терапію, інструментальну мобілізацію м’яких тканин і метод сухого голковколювання, кінезіотейпування, плазмотерапію, ін’єкційні блокади, методи Mulligan, Neurac-терапія та фізіотерапію тощо. Досягнувши певного професійного рівня, я зрозумів, що мій практичний досвід та бажання допомагати людям дозволяє відкрити щось своє – більше. Так, восени цього року я наважився на заснування SMETANIUK CLINIC.

– Із якими больовими синдромами можна звертатися у SMETANIUK CLINIC?




Загалом SMETANIUK CLINIC – це не про вузьку спеціалізацію, а про абсолютне вирішення проблеми болю різного характеру. Якими б не були синдроми та відчуття, у нашій клініці можна їх ліквідувати. Чи то біль у суглобах, хребті, м’язах, чи то спортивна травма, ми знайдемо першопричину та спосіб її усунути. Крім того, не треба відкидати з цього переліку і головні болі, адже часто вони пов’язані із проблемами опорно-рухового апарату.

– Окрім масажу, ви практикуєте і метод сухої голки. Чим ефективний цей метод?


Сухі голки (сьогодні цей метод називають Drу Needling) відрізняються від традиційного китайського голковколювання. В основі методу лежать принципи західної медицини і величезна кількість сучасних досліджень. Тут застосовується тонка філіформна голка, за допомогою якої фахівець проникає під шкіру і стимулює міофасціальну тригерну точку – ущільнення у м'язах, що утворилося внаслідок тривалої напруги м'язів, переохолодження або травми.

Можливо, ви натрапляли на термін міофасціальний больовий синдром (МБС)?! Саме наявність тригерної точки у м'язі дає можливість встановити його. Загалом це одна з найбільш частих патологій опорно-рухового апарату, що викликає хронічний біль. Такий стан особливо поширений серед осіб середнього віку та веде до значної втрати працездатності. Тож, вважаю, що ця проблема є досить актуальною. І саме метод сухої голки чудово допомагає при лікування МФБС та дає хороші результати. Використовувані голки строго індивідуальні, стерильні, розкриваються при пацієнті, а лікар дотримується всіх норм, які необхідні при роботі з інвазивними методами. Процедура не болюча, в цьому я вас запевняю.

– Кілька останніх років спостерігається тенденція на кінезіотейпування. У переліку ваших послуг теж є ця процедура. Як взагалі працюють ці кольорові стрічки на шкірі?




Так, ви вдало підмітили, що кінезіотейпування в останні роки набуває популярності в Україні, хоча метод виник ще наприкінці 70-х років у США. Якщо говорити про кінезіотейпування, як спосіб лікування захворювань опорно-рухового апарату та спортивних травм, то полягає він у наклеюванні спеціальних еластичних стрічок на певну ділянку тіла. Це абсолютно безпечний і простий метод відновлення, адже він не передбачає будь-яких серйозних втручання, а на відміну від гіпсових та інших пов’язок, тейпування дає можливість лікувати травми та захворювання скелетно-м'язової системи за допомогою рухів. Загалом кінезіотейпування зменшує застійні процеси, набряки і гематоми, полегшує рухи у суглобах, зменшує тривалість м’язового болю, підвищує витривалість м’язів під час тривалого фізичного навантаження, покращує ток лімфи та крові, впливає на збільшення амплітуди рухів. Та є ще один важливий ефект – психологічний – у пацієнта виникає впевненість у виконанні рухів, і відповідно кінезітерапія стає більш ефективною.

– А яке обладнання у SMETANIUK CLINIC? Чи ви працюєте лише руками?




Звичайно, якщо мова йде про масаж, то тут кращого інструмента, як руки, годі шукати. Мануальна терапія і справді досить ефективна, хоча і не дуже оцінена скептиками. Мануальним терапевтам дуже часто вдається ліквідувати ті проблеми, стикаючись із якими, травматологи розводять руками. Так, щоб добре робити масаж – треба мати талант. Але не лише вмілими руками та перевіреними методиками багата SMETANIUK CLINIC. У нас є унікальні апарати, яких досі не було в Чернівцях. Зокрема це:

• Апарат високоінтенсивної магнітотерапиї, який допомагає усунути біль, знімає м'язову напругу, покращує рухомість суглобів, прискорює загоювання переломів та вирішує проблеми постковідних ускладнень – задишку, важке дихання тощо.

• Апарат направленої контактної діатермії, який релаксує м'язи, регенерує тканини, зменшує набряк та гарно знеболює.

• Апарат ударно-хвильової терапії, застосування якого в основному, пов'язане з лікування дегенеративних захворювань суглобів і хребта.

• Лазер високої інтенсивності: його висока вихідна потужність 12 Вт дозволяє глибше проникати у тканини та пришвидшує відновлення завдяки природному процесу передачі енергії на клітинному рівні. Цей процес називається біостимуляцією.

Крім того, у SMETANIUK CLINIC є потужний апарат EMSELLA, який тренує м'язи тазового дна: при кожній процедурі пацієнт отримує більше 10 тис. супра максимальних скорочень м'язів тазового дна (вправи Кегеля), вирішує ряд потужних проблем статевої сфери, зокрема нетримання сечі та простатит.

Коротко, скажу так – ми здатні працювати як з гострими, так і з хронічними проблемами.

– Взагалі звертатися у SMETANIUK CLINIC варто лише після травм та переломів чи краще таки для профілактики?


Як відомо, профілактика захворювань – найкращий спосіб їх уникнути. Пам’ятайте, сидяча робота, заняття спортом, важка фізична праця, спадкові хвороби, емоційна та нервова напруга часто стають причиною болю в суглобах та м’язах. Як із цим боротися? Звичайно, з професійною допомогою. Правильний діагноз та належне лікування – запорука швидкого одужання. Однак варто розуміти, що одним курсом тут не обійтися, бо спосіб життя ви не зміните. А отже, проблема повертатиметься. Повноцінно ж відновити організм та тіло допоможуть масаж, мануальна терапія, фізіопроцедури та регулярні фізичні вправи. Якщо ви, повертаючись з роботи, відчуваєте втому в ногах, сидячи на заняттях, вам ломить спину, а вночі не можете заснути, бо ниють суглоби, потрібно періодично здійснювати профілактичні процедури та проходити курс відновлення, щоб не допустити виникнення серйозних захворювань. А коли дискомфорт стає постійним, ігнорувати його ні в якому разі не можна. Зверніться у SMETANIUK CLINIC, і ми якнайшвидше відновимо ваше самопочуття. Хоча ні – зробимо його ще кращим!

Детальніше за тел.: 098 80 80 103

Адреса: м. Чернівці, вул. Козачука, 27-А (захід з вул. Шевченка між будинками 84-А та 86). Попередній запис ОБОВ'ЯЗКОВИЙ!

Ми в Іnstagram: smetaniuk_clinic
Редактор: Марія Фернюк
1-02-2022, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 10 157

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!