RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як врятувати пересолену страву – поради


Бувають випадки, коли домогосподині під приготування їжі допускають неприємної помилки - пересолюють їжу. Така страва може нашкодити ниркам та печінці. Однак, є способи, які допоможуть врятувати пересолену їжу.

Як виправити зіпсовану сіллю страву, повідомляє Ukr.Media.



Розбавте страву водою

Так, у пересолену страву додайте спочатку 2-4 ст. л. води, доведіть до кипіння і спробуйте. За потреби додайте ще трохи води, закип'ятіть і спробуйте знову.

Цей спосіб ідеально підійде для поліпшення смаку соусів та підлив до других страв.

Зазначається, що пересолений суп рятувати таким способом не варто, адже від води він стане каламутним і втратить смак.

Промийте водою

Якщо ви пересолили овочі або макарони, то можна промити водою і знову повести до кипіння. Також потрібно дати постояти кілька хвилин, поки вода не вбере надлишки солі з продуктів.

Додайте солодке

Цукор, мед, солодкі овочі допоможуть прибрати зайву сіль у соусах або супі. Однак, їх варто додавати потроху.

Додайте вершкове

Зокрема, жирні вершки, сметана, кокосове молоко або авокадо чудово збалансують пересолений смак гуляшу, супу або соусу. Вони його зроблять більш м'яким.

Також залежно від страви можна додати до неї на смак ложку сметани. А от пересолене м'ясо або рибу можна залити сметанним соусом, довести до кипіння і трохи потушкувати.

Розбавте страву

У пересолений фарш можна додати тертий сир картоплю, цибулю, кабачок, моркву або відварений рис.

А от у страви з м'яса або риби можна додати сирі овочі та тушкувати. В результаті вийде й основна страва, і овочевий гарнір.

Переробіть пересолені продукти

Якщо ви пересолили м'ясо або рибу, то з них можна приготувати смачну ситну начинку для пирога. Потрібно додати лише додаткові інгредієнти (овочі, крупи).

Окрім того, пересолені овочі можна переробити на пюре.

Доповніть гарніром

Якщо пересолену основну страву вже не можна врятувати, то подайте страву з кашею з круп, несолоним пюре або тушкованими без солі овочами.

В результаті усе разом вийде більш гармонійним на смак.

Також до пересоленої страви можна додати ігристе вино або шампанське. Вони нейтралізують солоний смак.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
30-01-2022, 00:42
Коментарів 0 Переглядів 1 695

Теги - їжа, сіль

У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.