RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Бувають випадки, коли домогосподині під приготування їжі допускають неприємної помилки - пересолюють їжу. Така страва може нашкодити ниркам та печінці. Однак, є способи, які допоможуть врятувати пересолену їжу.

Як виправити зіпсовану сіллю страву, повідомляє Ukr.Media.



Розбавте страву водою

Так, у пересолену страву додайте спочатку 2-4 ст. л. води, доведіть до кипіння і спробуйте. За потреби додайте ще трохи води, закип'ятіть і спробуйте знову.

Цей спосіб ідеально підійде для поліпшення смаку соусів та підлив до других страв.

Зазначається, що пересолений суп рятувати таким способом не варто, адже від води він стане каламутним і втратить смак.

Промийте водою

Якщо ви пересолили овочі або макарони, то можна промити водою і знову повести до кипіння. Також потрібно дати постояти кілька хвилин, поки вода не вбере надлишки солі з продуктів.

Додайте солодке

Цукор, мед, солодкі овочі допоможуть прибрати зайву сіль у соусах або супі. Однак, їх варто додавати потроху.

Додайте вершкове

Зокрема, жирні вершки, сметана, кокосове молоко або авокадо чудово збалансують пересолений смак гуляшу, супу або соусу. Вони його зроблять більш м'яким.

Також залежно від страви можна додати до неї на смак ложку сметани. А от пересолене м'ясо або рибу можна залити сметанним соусом, довести до кипіння і трохи потушкувати.

Розбавте страву

У пересолений фарш можна додати тертий сир картоплю, цибулю, кабачок, моркву або відварений рис.

А от у страви з м'яса або риби можна додати сирі овочі та тушкувати. В результаті вийде й основна страва, і овочевий гарнір.

Переробіть пересолені продукти

Якщо ви пересолили м'ясо або рибу, то з них можна приготувати смачну ситну начинку для пирога. Потрібно додати лише додаткові інгредієнти (овочі, крупи).

Окрім того, пересолені овочі можна переробити на пюре.

Доповніть гарніром

Якщо пересолену основну страву вже не можна врятувати, то подайте страву з кашею з круп, несолоним пюре або тушкованими без солі овочами.

В результаті усе разом вийде більш гармонійним на смак.

Також до пересоленої страви можна додати ігристе вино або шампанське. Вони нейтралізують солоний смак.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
30-01-2022, 00:42
Коментарів 0 Переглядів 1 879

Теги - їжа, сіль
Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.