RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Чернівчани, які мешкають у мікрорайоні міста Калічанка, нарікають на перевізника, який обслуговує маршрутки, що курсують Калічанкою.

Справжня суперечка розгорілася у вайбер-спільноті "Калічанка", пише molbuk.ua



Зокрема, учасники групи поскаржилися, що сьогодні ввечері, 29 січня, маршрутка №10А, яка їде з Центрального ринку до мікрорайону Садки, зламалася і зупинилася в центрі міста.

Водночас водій маршрутки №10, яка курсує з Центрального ринку до вулиці Січових Стрільців повз Калічанку, відмовився, хоча людям обіцяли, що їх довезуть до місця призначення, відвезти їх до мікрорайону Садки, посилаючись на те, що не знає дороги.

"10А поламався. Не їде. На Боженка став і все", - пише учасниця групи Оленка.

"А 10 відмовилась їхати в Садки, ідем пішки. Дякую "Багірі" (перевізник, який обслуговує маршрути №10 та №10А, - ПП "Багіра, - ред.). Викинули як собак", - зауважує Інна.

Павліна Храпчинська, керівниця ПП "Багіра", у відповідь зауважила, що це новий водій, тому й не знає дороги.

Проте люди переконані: можна було вирішити це питання "по-людськи":

"Він міг нас відвезти, люди дорогу б показали, а не казати по телефону, що він не буде їхати. Це не робота", - переконана Інна.

Люди загалом нарікають на обслуговування "Багіри":

"10-55 маршрутка ламається, 17-35 те саме, то пробки, зірвані рейси, пробите колесо. На свята короткий день (18-19 січня) робочі дні. І так щодня 10а їде. В попереднього перевізника не було стільки зірваних рейсів за весь час, що в "Багіри" за цих декілька місяців. Мінімум запізнень, хоч пробки були як завжди", - пише Анна Білоскурська.

"Напевно, по цілому місту немає таких проблем з транспортом, як у нас на Калічанці. Невже тільки у "Багіри" такі автобуси, що постійно ламаються? А іншого транспорту на Калічанці немає, звідси і нерви, і запізнення...", - зауважує Ганнуся Волощук.

"А за дорогу не хочете нічого написати? Хочете, я вам зроблю екскурсію?" - заперечує власниця "Багіри" Павліна Храпчинська.

"Як завжди, є відповідь. Мені екскурсій не треба. Ви перевізник, маєте дотримуватись правил та графіку. Нещасні ваші водії, що їдуть на таких машинах. Така ви Хазяйка", - відписує Анна Білоскурська.

"Думаю, що не гірша вас хазяйка", - не залишається в боргу Павліна Храпчинська.

"Автобусів не маю. Але за технічний стан і чистоту мають відповідати інші працівники, а не водії. І ведіть себе трохи покоректніше. Не переходьте границь. То, що ви вмієте нахамити, то цим нікого не здивуєте. За роки звикли..." - пише Анна.

"Вам не перевезенням пасажирів треба займатись, а чимось іншим. Наприклад, смажити соняшникове насіння, скільки насмажила-стільки продала. Що це за відповідь - "Я вам зроблю екскурсію"? Інші перевізники їздять таким самим бездоріжжям, як і Ваш транспорт, але дотримуються графіку. А Ви відправляєте малогабаритні автобуси, непризначені для міських перевезень в часи пік, а в вечірній час або знімаєте частину машини з рейсу, або їх взагалі нема", - обурюється Василій.

"Так навіщо було звертатися аж до Вінницького суду, щоби вибити собі цей маршрут? На Роші дороги набагато кращі", - дивується Галина Самофалова.

"А яка у нас дорога? На Калічанці дорога добра. А по місту, тож якось всі інші їздять! А Вам вже дорога винна?" - обурена Тетяна Бабенко.

Нагадаємо, у Чернівцях із 1 лютого підвищили вартість перевезень у міських маршрутках з 7 до 9 гривень.

Також раніше повідомлялося, що у вересні торік ПП "Багіра" стала переможцем на 4 автобусних маршрутах.

У 2018 році мешканці Калічанки пікетували на переході біля Калинівського ринку, вимагаючи покращити якість перевезень. Зокрема, маршрутка №10, за їхніми словами, їздила рідко та не за графіком.

Тривалий час перевізник ПП “Багіра” взагалі відмовився обслуговувати пасажирів Калічанки. 5-тисячний район практично залишився без громадського транспорту, тому жителі змушені були добиратися маршруткою, яка курсувала раз на годину.

У 2019 році департамент ЖКГ змінив перевізника на автобусних маршрутах №10 та 10А , не продовживши договір із перевізником ПП "Багіра" "у зв’язку із неякісним наданням послуг та численними скаргами мешканців мікрорайону "Калічанка" на цього перевізника".

Натомість тоді уклали тимчасовий договір із підприємцем Бойко О.Ю. , який мав забезпечити рух двох автобусів на маршруті №10 та двох - на №10А згідно погоджених розкладів руху.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
29-01-2022, 22:33
Коментарів 0 Переглядів 2 999

Теги -
Синоптики оголосили другий рівень небезпечності, помаранчевий



Віра Сопетик прагне скасування наказу про оголошення їй догани

Для іншого затриманого визначили менший розмір застави
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.