Ми добре знаємо цю історію: вранці немає часу поснідати, вдень перекушуєте у найближчому кафе тим, що встигли схопити, а ввечері вже немає сил на правильну їжу — у результаті ви замовляєте суші, піцу або дістаєте упаковку заморожених котлет.
На здорове харчування не залишається ані сил, ані часу. Але вихід є — беріть до уваги перелік здорових продуктів, який ми склали. Їх не треба або майже не треба готувати, інформує Ukr.Media.
ХлібЩе один сюрприз! Хліб може бути корисним, і він має бути у вашому раціоні. Головне — обрати правильний продукт. Скажіть "ні" випічці з білого борошна, солодким булочкам і всіляким кексикам. Зверніть увагу на цільнозерновий хліб з насінням та іншими корисними добавками. Це клітковина, складні вуглеводи, які забезпечать вас енергією надовго. Не впевнені, що з'їсте буханець швидко? Частину хліба можна заморозити.
СирСир — джерело кальцію, білка і вітаміну D. Краще обирати не сири з цвіллю і камамбер, хоча знаємо, що такі продукти дуже смачні, а тверді сорти — пармезан, чеддер і подібні до них.
Небезпека сиру полягає у тому, що більшість сортів містять багато жиру, а тому надмірне їх споживання може позначитися на вашій фігурі. Тим, хто стежить за вагою, краще звернути увагу на сири зі зниженим вмістом жиру. Надлишки продукту, якщо вони раптом з'являться, теж можна зберігати у морозилці.
Йогурт без добавокНезважаючи на те що цей продукт не можна вважати ідеально здоровим, його варто розглядати у якості перекусу. У одній баночці є непогана порція білка, кальцій, корисні жири (не обирайте знежирений йогурт). Йогурт можна брати з собою у якості перекусу або ж їсти на сніданок. Крім того, йогурт підійде у якості заправки для салатів.
Заморожені ягодиПридбайте пакет заморожених ягід на свій смак. Вони стануть доповненням до будь-якої іншої їжі (каші, йогурту, салату), варіантом самостійного десерту і смачним перекусом. Заморожені ягоди довго зберігаються і не настільки швидко зіпсуються, як свіжі фрукти. Крім того, вони часто коштують дешевше за свіжі варіанти.
Додатковий бонус — ягоди (як свіжі, так і заморожені) містять багато антиоксидантів, які виключно корисні для здоров'я.
Томатний соусБанка соусу може стати справжнім порятунком, коли вдома майже нічого їсти. Соус прикрасить будь-який або майже будь-який гарнір. Головне правило — обирайте продукт без додавання цукру. Приємний бонус: у помідорах міститься багато лікопіну, який володіє протираковими властивостями.
Тунець у банціЦе джерело білка і одночасно джерело корисних омега-3 поліненасичених кислот. Тунець вже готовий, і єдине, що вам потрібно зробити, — відкрити цю банку. Будьте уважними — максимальну користь вам принесе тунець без олії.
Заморожені овочіНа приготування заморожених овочевих сумішей у вас піде щонайбільше 5 хвилин, а користі від них ще більше. Обирайте ті, у яких містяться овочі, які вам до смаку. У результаті у вас завжди є швидкий гарнір, а разом з ним ще й порція вітамінів та клітковини.
МакарониТак, ще один ніби шкідливий, але насправді досить корисний продукт. Правильні макарони — ті, що зроблені з твердих сортів пшениці або ж приготовані з додаванням овочів — спробуйте сочевичні або горохові.
МоркваВона дешева і доступна цілий рік. Її не потрібно готувати, і вона одразу готова до вживання. У кожній моркві міститься клітковина і вітаміни. Зберігається морква дуже довго, найголовніше — захистити її від надмірної вологи.
БананиНедорогі і непогано зберігаються. Використовуйте банани для додавання у кашу або йогурт, робіть з ними смузі або використовуйте для приготування фруктового морозива. Банан забезпечить вас необхідною порцією калію.
ГоріхиУ горіхах корисні для шкіри і мозку жири, тож варто зберігати пакетик горіхів вдома. Це простий перекус, а також добавка для салатів, каш та других страв. Фахівці з харчування рекомендують зберігати горіхи у холодильнику, щоб жирні кислоти у них не окислилися.
ЯйцяЯйця — джерело легко засвоюваного білка. Яйця швидко і легко готуються, а зберігаються близько місяця. Шкоду яєць давно спростовано. Тепер їх радять їсти, щоб отримати потрібну порцію білка (і ви не будете довго відчувати голод), а також для того, щоб захистити своє серце і судини.
КартопляКартопля зберігається у темному і прохолодному місці близько 2-3 місяців, а тому її можна купити і тримати вдома на випадок, коли нічого іншого немає.
Картоплю давно припинили вважати небезпечною для фігури — у ній є клітковина, яка корисна для травлення, а також вуглеводи, які надовго забезпечать вас почуттям ситості. Не хочете витрачати час і чистити картоплю — запікайте її у духовці або навіть у мікрохвильовці прямо у шкірці. Тоді у ній збережеться найбільша кількість вітамінів.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
27-01-2022, 01:30
0
939