RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Топ-офіцер одеської поліції В’ячеслав Єфтеній, який раптово став відомий українцям через інцидент із п’яним керуванням авто у Чернівцях, уже не вперше опиняється у центрі скандалів.

Кореспондентка molbuk.ua з відкритих джерел зібрала основні факти з його життя.



За інформацією розслідувачів "Слідство.інфо", у 2016 він був начальником Управління захисту економіки в Рівненській області.

До листопада 2011 року Єфтеній був заступником начальника Волинського УБОЗу. Аж поки його підлеглого не взяли на хабарі у розмірі 10-ти тисяч доларів за "кришування" контрабанди. Він тоді втратив посаду, втім ненадовго.

Вже у 2014 році він став начальником Житомирського УБОЗу, а звідти влітку 2015-го потрапив на Рівненщину, де його не раз звинувачували у "кришуванні" нелегального бурштинового видобутку.

Вже у 2016 році йому оголосили про підозру та відсторонили від посади. Щоправда відсторонення він неодноразово оскаржував.

Справжній скандал розгорівся навколо фігури Єфтенія під час атестації поліцейських. Він, а також обоє його заступників занедужали якраз на час співбесід, які прходили у березні 2016.

Члени однієї з комісій знайшли хворого Єфтенія у його ж кабінеті.

– Я не ухиляюся, я захворів і кажу вам відверто, що зайшов забрати свої речі. Оскільки я лягаю на стаціонар, зранку я був в лікарні, а зараз я під’їхав забрати речі, – казав на відео В`ячеслав Єфтеній.



– Надеюсь шо перенесут, на день два три, шоб я пришел в себя, прокапался, – пояснює начльник Управління захисту економіки.

– Так, а какое, еще раз, у вас заболевание, какое у вас? – запитує нардеп та член комісії Дмитро Лінько.

– У меня урология, мне неудобно разговаривать при женщине... урологическая проблема, у меня была операция буквально месяц назад…

У довідці, яку подав до комісії В’ячеслав Єфтеній, діагноз не мав нічого спільного з урологією.



Фото: Слідство.інфо


Ухвалою від 1 червня суд призупинив розгляд справи до моменту поки В`ячеслав Єфтеній не пройде атестацію до кінця, тобто не отримає рішення апеляційної комісії, куди він звернувся з оскарженням.

На жодне з п`яти запрошень на співбесіду до апеляційної комісії В`ячеслав Єфтеній так і не з`явився.

17 листопада до суду від представника позивача надійшло клопотання про поновлення провадження у справі. 24 листопада В`ячеслав Єфтеній відкликав свою скаргу до апеляційної атестаційної комісії.

8 грудня 2016 року Волинський окружний адміністративний суд виніс постанову у справі за позовом В`ячеслава Єфтенія.

Попри все він у грудні 2016 року він продовжив працювати в новій поліції.

– Я не боюсь аттестационной комиссии. Я еще раз сказал. Я приду на аттестационную комиссию, я приведу себя в порядок, буду нормально чувствовать себя. Приду и пройду аттестационную комиссию, я не избегаю ее. Я все равно, в любом случае попаду на аттестационную комиссию, – обіцяв В’ячеслав Єфтеній членам однієї з атестаційних комісій.

Після неявки його рекомендувала звільнити місцева комісія. Скарги до суду та до апеляційної атестаційної комісії. П’ять разів він не з’являвся на засідання комісії, де раз за разом викликали його на співбесіду. Поліцейському щоразу ставало зле. Інколи навіть в дорозі до Києва.

– Він подав апеляційну скаргу, на той момент, наскільки мені відомо, він також вже подав позов про поновлення. Такий трішки нонсенс.
Він не з'являвся декілька разів, там навіть вже була така ситуація, що він відзвонюється, що він їде чи нам відзвонюються, що він їде, а потім наче як з півдороги йому стає погано і він повертається, не приїжджає на комісію, – розповідала Слідству.інфо учасниця апеляційної атестаційної комісії, адвокатка Євгенія Закревська.

Протягом періоду роботи на Рівненщині його час від часу звинувачували у причетності до нелегального видобутку бурштину.

Попри ці факти, він досі працює у поліції У 2020 році Єфтеній очолює Управління стратегічних розслідувань Одеської області.

Скандал із п’яним топ-офіцером у Чернівцях: що відомо

8 січня у Чернівцях патрульні зупинили елітний Mercedes G 63 AMG, за кермом якого перебував нетверезий топ-полісмен.

На опублікованому відео він спочатку намагався домовитися з поліцейськими, заявляв про своє звання та посаду, пропонував посадити дружину за кермо замість себе та заявив, що "країну всрали в гавно". Водночас, він відмовився проходити тест на алкогольне сп'яніння. Йому виписали штрафи за перевищення швидкості та керування транспортним засобом у стані сп'яніння.



Як повідомляла Думська, офіцер був за кермом нового Mercedes G 63 AMG 2020 року випуску, який коштує близько 200 тисяч євро.

За інформацією ЗМІ, у декларації офіцера такий транспортний засіб відсутній.

Сьогодні ж у Національній поліції України запевнили, що чинний керівник Одеського управління стратегічних розслідувань Денис Флоров не причетний до скандалу у Чернівцях, а водій, якого у нетверезому стані затримували патрульні – В’ячеслав Єфтеній – перебуває у відпустці по догляду за дитиною. А повідомлення ЗМІ про інцидент там назвали спекуляцією.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-01-2022, 20:57
Коментарів 0 Переглядів 7 612

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.