RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Історія успіху | Історія успіху Допомога захисникам | Медична допомога для переселенців | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


У Чернігові провели низку заходів з нагоди Різдва. Мешканців міста, зокрема, почастували стародавньою козацькою стравою – кулішем.

Куліш готували 8 січня упродовж кількох годин. Нагодувати ним вдалося понад 1 000 містян. Це – абсолютний рекорд Чернігова, що й підтвердили відповідним документом.



Страву варили прямісінько у центрі міста

Для того, аби приготувати понад 1 000 порцій стародавнього кулешу, організаторам знадобився 200-літровий казан. Процесом керували кухарі-аматори з Великого Дирчина та Лашуків. Вони дотримувалися особливого поліського рецепта, який передають з покоління у покоління.

Кухарі поділилися кількома секретами

Усіх своїх секретів кухарі не розкрили, але розповіли про один із "таємних інгредієнтів". Трави для кулешу – м'яту, чорнобривці, чебрець та полин – збирають у ніч проти Івана Купала, о 4:00. Страву варять чоловіки, хоча сам процес традиційно супроводжується жіночим співом.

Що таке куліш?

Це переважно пшоняна страва на м'ясній юшці або на воді, яку затирають салом із цибулею і часником. Його можна приготувати як вдома, так і у польових умовах. Через це його часто варили козаки, коли вирушали у військові погоди. Страву готують упродовж кількох століть, тож до наших днів дійшли багато різних рецептів.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
9-01-2022, 21:00
Коментарів 0 Переглядів 782

Теги -

За кошти, які зібрав під час трансляції Євробачення

Поки що маршрутки зазначених напрямків тимчасово не курсуватимуть

Вранці в управлінні поліції відбудеться церемонія прощання
• Новини партнерів
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Капітальний ремонт перехрестя розпочали всередині серпня минулого року


«Вітаюся з кожним, хто у вишиванці». Блог Надії Будної
У четвер, 19 травня, Чернівці відзначали всесвітній День вишиванки
Пального бракує, а машин на дорогах – ні. Блог Галини Олійник
Кризу обіцяють вирішити, але поки що з паливом біда
ВІДЕО Переглянути все відео

Які переваги навчання та які перспективи відкриваються перед випускниками, ми розпитали у завідувачки кафедри професорки Світлани Кійко.

Які ж варіанти озеленення сьогодні є актуальними та що звертати увагу, обираючи рослини, ми поцікавилися в садовому центрі та розсаднику Europlants.

У Чернівцях на днях відбулося відкриття магазину по вулиці Ентузіастів, а на початку наступного місяця запрацює і точка на Калинівському ринку.

У Компанії засіяли ярими зерновими, олійними та технічними культурами майже 100 тис. га.
• Теги