Не секрет, що вітамін С важливий та потрібний для нашого організму. Він бере участь у процесах метаболізму, захищає молекули від пошкодження активними формами кисню.
Про це повідомляє 24 канал.
Вітамін С потрібен для синтезу гормонів, що грають важливу роль у реакції серцево-судинної системи на важку інфекцію. Та бере участь у процесі засвоєння заліза.
Нерідко можна почути думку, що найбільше вітаміну С міститься саме у лимоні. Однак, це не зовсім так.
Лимон – не найкраще джерело вітаміну С
Дієтологиня Світлана Фус зауважила, що існує чимало інших продуктів, які здатні насичувати організм цим вітаміном. І орієнтуватися на вживання лише лимонів як джерела вітаміну С взимку не варто.
Зазвичай люди не споживають лимон у такій кількості, яка компенсує потребу організму в цьому вітаміні.
Так, в одній дольці лимону тільки 3 – 4% денної норми аскорбінової кислоти. А якщо додаєте лимон у чай, то варто знати, що значна частина вітаміну руйнується у гарячій воді.
До прикладу, порівняємо вміст вітаміну С в середньому апельсині та лимоні. В першому – 70-80 мг, а в другому – всього 48 мг.
Як забезпечити організм достатньою кількістю вітаміну С
Відтак, важливо споживати різноманітні овочі, фрукти і ягоди – свіжі, заморожені або квашені, щоб постійно підтримувати в організмі достатню концентрацію вітаміну С.
Продукти, за допомогою яких можна заповнити потребу організму у вітаміні С:
100 г капусти,
одне яблуко,
30 г чорної смородини,
один помідор,
40 г болгарського перцю,
200 г цвітної капусти (на парі).
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram