"Олів'є", "Оселедець під шубою", "Запечена курка" - всі ці страви щорічно опиняються на святковому столі.
Тим не менш, новорічні свята стають справжнім головним болем для господарок, які готують цей самий стіл. Щороку потрібно складати смачне меню і придумувати безліч страв. Полегшимо вам завдання - підказуємо кілька класних рецептів закусок, основних страв і десертів, які точно сподобаються всім гостям, пише Уніан.
Закуска на Новий рік: тарталетки з сьомгою і сиром
Тарталетки – 10 шт.
Сир вершковий плавлений – 100 г.
Сьомга слабосолона – 100 г.
Огірок свіжий – 1 шт.
Кріп – невеликий пучок.
Майонез – за смаком.
Сьомгу нарізати великими кубиками, огірок – дрібними. Частину огірка порізати тонкими кружечками. Кріп дрібно нарізати. Змішати плавлений сир з кропом і майонезом. На дно тарталеток викласти по шматочку сьомги. Потім покласти трохи огірка і накрити вершковим сиром. Зверху на сир викласти кружечки огірка у вигляді квіткових пелюсток, а по центру тарталетки покласти шматок риби.
Новорічні закуски 2022: сирні кульки з крабовими паличками
Плавлений сир – 100 г.
Крабові палички – 160 г.
Яйце куряче – 2 шт.
Майонез – 2 ст. л.
Часник – 1 зубчик.
Сіль – за смаком.
Чорний мелений перець – за смаком.
Яйця відварити круто і остудити. У крабових паличок зрізати червоний шар. Окремо дрібно нарізати білі і червоні частини. Сир натерти на тертці, змішати з подрібненим часником і білими крабовими паличками.
У миску з сиром вмішати дрібно натерті яйця і майонез. Посолити і поперчити. Вологими руками скачати кульки з маси і обваляти в стружці з червоної частини крабових паличок. Перед подачею на годину поставити в холодильник.
М'ясо на Новий рік: курячі ніжки, фаршировані овочами
Курячі стегенця або ніжки – 2 шт.
Стручкова квасоля – 50 г
Зелений горошок свіжий або заморожений – 30 г
Болгарський перець – 20 г
Морква відварна – 20 г
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – 10 г
Паприка копчена – 10 г
Часник – за бажанням
Куряче яйце – 1 шт.
Соєвий соус – 1 ч. л.
Мед – 1 ч. л.
Акуратно зняти шкіру зі стегна, намагаючись її не пошкодити. Обрубати м'ясо на кістці і залишити шкіру кріпитися до маленької частини кістки. М'ясо з відрубаних кісточок зняти і дуже дрібно нарізати. Овочі змішати в мисці з рубаним м'ясом. У начинку додати будь-які спеції і вбити яйце.
Щільно наповнити шкірку на кістці отриманою начинкою. Кінці шкіри закрити зубочисткою. Ніжки викласти на деко і накрити фольгою. Випікати 30 хвилин при 160°. Потім прибрати фольгу і змастити ніжки сумішшю з соєвого соусу і меду. Запікати ще 10 хвилин при 190°.
Десерт на Новий рік: шоколадно-апельсинові мафіни
Куряче яйце – 3 шт.
Пшеничне борошно – 2 ст.
Сметана 20% – 5 ст. л.
Олія – 4 ст. л.
Розпушувач – 1 ч. л.
Цукор – 100 г.
Апельсини – 1 шт.
Молочний шоколад – 100 г.
Яйця збити з цукром, додати сметану і олію. Додати борошно, розпушувач і тертий шоколад. З апельсина зняти цедру і дрібно натерти. Додати в тісто.
М'якоть апельсина нарізати кубиками. На дно формочок для кексів викласти кубик апельсина і залити тістом. Випікати при 180 градусах 30-35 хвилин.
Страви на Новий рік: гарячий шоколад
Густий і насичений гарячий шоколад – чудовий варіант безалкогольного напою на Новий рік. Він не лише зігріває, а ще й підвищує настрій. Рецепт гарячого шоколаду вимагає всього лише 4 інгредієнти та 10 хвилин часу.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram