RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Чи займаєтеся ви спортом? Мабуть, ні для кого не буде новиною, що регулярні тренування, біг чи навіть ранкова зарядка дуже позитивно впливають на організм людини. І справа не лише у підтриманні спортивної форми, а й у врівноваженні емоційного стану. Звичайно, якщо почати ходити в зал лише з переконань схуднути, то потрібно добряче попрацювати, щоб втягнутися в режим. Але коли певний вид спорту стає хобі – тоді тренуватися у рази легше і цікавіше. А якщо почати серйозно відвідувати секції ще змалку, то до повноліття можна стати навіть олімпійським чемпіоном. Принаймні так переконують у спортивному клубі "Лідер" у Чернівцях. Чи справді це можливо і чого досягають вихованці клубу, ми розпитали директора закладу, заслуженого тренера України Олександра ПІКУЛІНА та заслуженого майстра спорту України Валерія ЧОБОТАРЯ.

Спортивний клуб "Лідер" – один із кращих спортивних закладів Чернівців для дітей та дорослих. Сьогодні у клубі представлено 12 видів спорту, яких навчають у 14 залах, які відкриті по цілій області. З якого ж віку можна записувати дітей у СК "Лідер", як тут навчають і якими перемогами пишаються – далі.



– Пане Олександре, розкажіть, будь ласка, які види спорту сьогодні представлені у СК "Лідер"?


– Сьогодні перелік видів спорту в СК "лідер" значно ширший, ніж був спочатку. Якщо раніше ми спеціалізувалися здебільшого на єдиноборствах, то зараз робимо все для того, щоб діти та дорослі з абсолютно різними амбіціями могли реалізувати свій потенціал у нашому клубі. Наразі у "Лідері" представлено 12 видів спорту – карате, дзюдо, кікбоксинг, кросфіт, важка атлетика, футбол, чирлідинг, дитячі танці, гімнастика, фітнес, Kindersport, Fly yoga. І це ще не межа, ми націлені на ще масштабніше розширення, адже хочемо розвивати молодь у всіх напрямках. Наприклад, ми відкрили для себе напрям чирлідингу, який є дещо новим видом спорту для Чернівців та України. Однак ми знаємо, що він буде представлений на олімпійських іграх у Америці в 2028 році, то чому б не виростити покоління тих, які зможуть потрапити в збірну?!

– Хто частіше відвідує спортивний клуб – дорослі чи діти?


– Якщо говорити про спортивний клуб загалом, то займаються у нас як дорослі, так і малі. Та варто розуміти суттєву різниці – чоловіки та жінки відвідують наші тренажерні зали і фітнес-студії з метою підтримувати себе у гарній формі, а от діти у СК "Лідер" серйозно займаються певними видами спорту. Якщо говорити цифрами, то наші секції відвідують більше тисячі юних та ще маленьких хлопців та дівчат з усієї області, адже маємо аж 13 залів – 6 у Чернівцях та 8 по районних центрах. Ми постійно набираємо групи дітей для тренування, відкриваємо нові зали та збільшуємо кількість видів спорту. Адже наша ціль – дати змогу молоді реалізувати себе через спортивні досягнення.



– Зі скількох років дітки можуть відвідувати секції?


– Мабуть, своєю відповіддю я багатьох здивую, але на заняття у СК "Лідер" батьки можуть записати навіть малят, яким виповнилося лише 3 роки, – пояснює Валерій ЧОБОТАР. – У цьому віці добре розпочати знайомство зі спортом, щоб за два роки тематично різних тренувань дитина змогла зрозуміти, що їй подобається, а наставники розгледіли її потенціал. Ми розвиваємо координацію, фізичні риси й рефлекси, духовні цінності, чим підводимо маленьких спортсменів до серйозного вибору. І уже з п’яти років хлопців та дівчат можна розформовувати у конкретні секції, у яких вони мають змогу займатися до 14 років. Потім же, якщо захочуть продовжити спортивну кар’єру, – переводимо у молодіжну збірну. Тренери роблять усе можливе, аби зробити з кожного вихованця чемпіона. А якщо чесно, то наша мрія – здобути олімпійську медаль для Чернівців! Вже досить давно ми її не мали.

– А як загалом відбуваються тренування у СК "Лідер"?


– Що стосується самої специфіки проведення тренувань, то в кожного виду спорту вона різна, – розповідає директор спортивного клубу. – Загалом у роботі ми дотримуємося європейської системи підготовки спортсменів, щоб бути ближчими до ймовірної участі в Олімпійських іграх. Тому спершу діти займаються три рази на тиждень, а коли переходять до професійного рівня, то шість із семи днів вони повинні присвячувати тренуванням. Звісно, це виснажливо, але, отримуючи нагороди, вихованці СК "Лідер" забувають про втому і хочуть досягати ще більшого.

– Ви заінтригували згадкою про нагороди. Валерію, у яких змаганнях "Лідер" бере участь, яких висот особисто ви досягли? А інші спортсмени з вашого клубу?


– Хто стежить за спортивними новинами, той знає, що СК "Лідер" завойовує найвищі нагороди на всеукраїнському рівні та показує кращі результати на міжнародних змаганнях. Наприклад, у цьому сезоні "Лідер" посів перше загальнокомандне місце з карате на трьох міжнародних турнірах поспіль – Chernivtsi open, Lviv Open, Wroclaw Open.

З особистих перемог назву лише найвизначніші, на мій погляд, бо всіх відразу і не згадаю. Це срібна медаль на чемпіонаті світу серед дорослих (Мадрид, 2018), бронзова медаль на других Європейських іграх у 2019 році, золота медаль на Premier League у Хорватії та бронзові медалі на Premier League у Дубаї, Ротердамі, Зальцбурзі та Гамбурзі.

Тішить, що у нашому клубі є один із найбільш перспективних спортсменів України – Андрій ЗАПЛІДНИЙ, який зараз є капітаном молодіжної збірної. На його рахунку три бронзи на молодіжних турнірах (ЮНІОР, Ю-21), бронзові медалі на Premier League в Єгипті та Хорватії. СК "Лідер" пишається і здобутками Віктора Стефанюка (бронза на Premier League в Єгипті), Гела Кіріа (золото на Premier League в Італії та Туреччині), Дарії Булай (золото на Premier League в Хорватії), Костянтина Лікорського (бронза на Premier League в Хорватії), Назарія Пранничука (бронза на Premier League в Туреччині).

Також ми маємо високі міжнародні результати з дзюдо, перемоги на всеукраїнських турнірах з кікбоксингу, важкої атлетики та футболу.



– Що означає чергова перемога для СК "Лідер?


– Ми працюємо заради результату. І наша мета – щоб він був якомога вищим. Кожна перемога показує рівень наших знань і вмінь. Коли у нас усе виходить, ми дуже пишаємося, – говорить Валерій ЧОБОТАР.

Адреси:
м. Чернівці: вул. Воробкевича, 19 (Школа №27)
вул. Коперника, 6
вул. Кошового, 75
вул. Хотинська, 43
вул. Суворова, 2
вул. Чехова, 23
с. Лужани
с. Кам’яна
с. Клішківці
с. Шилівці
с. Недобоївці
с. Магала
с. Драчинці
смт Глибока


https://leader-family.com.ua/

Детальніше за тел.: 050 843 00 00
095 843 00 00
Редактор: Марія Фернюк
29-12-2021, 11:21
Коментарів 0 Переглядів 2 929

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.