RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Експерти назвали найшкідливіший вид ковбаси: чим небезпечна


Вже багато років багато дієтологів і гастроентерологи сходяться на думці, що будь-який вид ковбаси небезпечний для здоров'я. Але незважаючи на всі запевнення лікарів, на полицях супермаркетів лежить різноманітний достаток ковбасних виробів.

Новини.LIVE розбираються, чому ковбаси - такі шкідливі і які види найнебезпечніші для людського організму.



У ковбасі багато жиру
Багато хто помилково думає, що якщо їсти ковбасу або сосиски, то це буде відмінною заміною м'яса. Але таке судження невірне. Навіть, в самій якісній ковбасі дуже багато жиру. Навіть, в так званій дієтичній ковбасі міститься 13 відсотків жиру.

Далеко не всі виробники використовують при виготовленні ковбас натуральні продукти. У ковбасі, яку роблять сьогодні, багато тваринного жиру, сої, крохмалю, желатину, харчових добавок, підсилювачів смаку, барвників.

У ковбасі багато нітритів, натрію і сої

Крім жирів та інших добавок, в ковбасі міститься багато солей і сої. І тільки через це Ковбасні вироби потрібно виключити з раціону.

Також в ковбасі багато нітритів і нітратів. Ці компоненти перетворюють продукт у бомбу уповільненої дії.

Чим небезпечна ковбаса

Деякі компоненти ковбас можуть привести до розвитку онкології, остеопорозу і рахіту. Можуть розвинутися захворювання легенів, шлунка, серця. Також ковбаси негативно впливають на нирки.

Найбільш шкідлива ковбаса

На думку багатьох лікарів, в нашому сучасному світі немає корисної ковбаси. Але є такі ковбаси, які завдають колосальної шкоди організму. Найбезпечніша ковбаса - варена ковбаса, а найнебезпечніша - напівкопчена. Шкідливість останньої полягає в технології її виготовлення. А саме, спочатку її варять, потім смажать, а потім коптять.

Також лікарі вважають, що до найнебезпечнішого виду ковбас можна віднести копчену ковбасу, так як в її складі присутні продукти згоряння і радіолізу, який виробляється при копченні.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
20-12-2021, 00:35
Коментарів 0 Переглядів 2 796

Теги - експерти
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.