Зовсім скоро новорічні свята - а це означає, що без майонезних салатиків точно не обійдеться. Чи можна зробити їх корисними, але так, щоб смак залишився колишнім? Звичайно! Можна зробити навіть ще смачніше.
Дієтолог Наталія Макієнко поділилася в Instagram рецептом дуже смачного і корисного домашнього майонезу.
На 3-4 порції нам знадобиться:
⠀
яйце - 1 шт
гірчиця - 1 ст. л.
нерафінована оливкова олія - 40-50 мл
лимонний сік - 1 ч. л.
яблучний оцет - 1 ч. л.
каперси - 1 ст. л.
сіль, перець за смаком
⠀
Готувати:
⠀
1.Відварюємо яйце до готовності. Охолоджуємо, чистимо і розминаємо виделкою в пюре.
2. Додаємо до яйця лимонний сік, масло, оцет, гірчицю і каперси - збиваємо до однорідної консистенції (краще блендером).
3. Додаємо сіль і перець, перемішуємо - готово.
Домашній майонез - це просто, швидко і корисно. Він зробить ваші страви на святковому столі ще смачніше, але при цьому вам не доведеться обмежувати себе і відмовлятися від улюблених салатів.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
16-12-2021, 00:45
0
964