RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » 5 популярних продуктів, які не можна мити перед приготуванням


Існує думка, що продукти перед приготуванням обов'язково потрібно ретельно промивати. Однак, в деяких випадках, такі дії можуть принести більше шкоди, ніж користі. Главред розібрався, які продукти не можна мити перед приготуванням.

Про те, які продукти варто тримати подалі від мікрохвильової печі, читайте в нашому матеріалі: Топ-5 продуктів, які категорично не можна підігрівати в мікрохвильовці, пише Главред.



Фахівці в області харчування і медики одноголосно прийшли до висновку, що миття деяких популярних продуктів може не тільки не видалити хвороботворні бактерії, але і прискорити їх поширення на кухонних поверхнях. Про це повідомляє mashed.com.

Сире м'ясо і курка

Всупереч існуючій в народі думці, що м'ясо і птицю потрібно обов'язково промити перед приготуванням, робити цього ні в якому разі не можна. Вода, якою промивається м'ясо недостатньо тепла, щоб вбити бактерії, але під час процедури промивання яловичини, курки або свинини на кухонні поверхні можуть потрапити мікроби, які провокують розвиток сальмонельозу та інших, небезпечних для здоров'я інфекцій. Перед приготуванням варто просто промокнути м'ясо паперовою серветкою.

Сира риба

Щоб запобігти розвитку харчового отруєння і поширення бактерій на кухонних поверхнях не варто промивати рибу перед приготуванням. Найкраще купувати очищену від нутрощів, а якщо вам доводиться чистити її самостійно, після потрібно ретельно прибрати на кухні і промити всі поверхні з дезінфікуючим засобом.

Гриби

Не варто промивати під проточною водою і гриби. Якщо промити їх відразу після покупки і покласти в холодильник, волога, яку вбере продукт, активізує процеси гниття і він зіпсується швидше. Якщо промивати їх перед приготуванням, гриби можуть увібрати шкідливі речовини з води і втратити свої смакові якості. Найкраще протерти продукт паперовим рушником, а залишки бруду акуратно зрізати ножем.

Яйце

Якщо ви миєте яйця, щоб захистити себе від сальмонельозу, це марно. Небезпечна бактерія може ховатися всередині продукту, а пошкодивши шкаралупу яйця, ви ризикуєте "випустити" її назовні. Це дозволить їй уподобати кухонні поверхні і підвищити ризик харчових розладів.

Фасована зелень

Якщо ви купуєте фасовану в пакети листову зелень для приготування салатів, швидше за все вона вже промита і придатна до вживання в їжу. Промиваючи листові овочі повторно, ви збільшуєте ризик їх зараження хвороботворними бактеріями, які можуть жити на кухонних поверхнях.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
10-12-2021, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 211

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.