Світлана Фус рекомендує з'їдати дві порції свіжих овочів на день.
Одна порція повинна складатися із зелені та сирих овочів, а друга - з приготованих, пише Главред.
Які овочі не можна їсти сиримиВарто звернути увагу, що є деякі види овочів, які не рекомендується часто вживати в сирому вигляді. Наприклад, це хрестоцвіті - різні види капусти, редис, рукола, шпинат.
"Вони негативно впливають на вироблення гормонів щитовидної залози, збільшують ймовірність утворення оксалатних каменів. Але цього впливу можна уникнути, якщо приготувати їх, наприклад, на пару або приварити. Якщо хочете отримати максимум користі від готових овочевих страв, їх не потрібно довго тушкувати або запікати", - порадила дієтолог.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
9-12-2021, 01:40
0
1 724