Комаровський розповів, як не можна зберігати продукти в холодильнику і морозилці

новини
1 420
0

Доктор Комаровський навів кілька фактів про такий сучасний спосіб тривалого зберігання продуктів, як їх заморозка. Заслужений лікар впевнений, що заморозка - найкращий спосіб для того, щоб максимально зберегти користь їжі, проте є важливі "але".

Як не можна заморожувати продукти, щоб уникнути проблем, педіатр розповів на своєму каналі в YouTube.



Педіатр радить пам'ятати про цифру "-18". Саме при таких градусах і нижче повинні зберігатися продукти. Про це важливо пам'ятати при покупці холодильника або морозильної камери.

Важливі правила заморозки продуктів

Продукти повинні бути максимально свіжими до того моменту, коли ви вирішите їх заморозити.

Уважно читайте інструкцію до морозильної камери. Наприклад, в них є відсіки "для зберігання" і "для заморозки". Це означає, що незаморожені продукти не можна класти поруч з уже замороженими.

У морозильній камері не повинно бути циркуляції повітря, на відміну від холодильника

"Коли ви щось зберігаєте в холодильнику, дуже важливо, щоб там була циркуляція повітря. Тобто якщо в звичайному холодильнику продукти стоять щільно, і повітря між ними не циркулює, то це дуже небезпечно. Температура не знижується, не охолоджуються продукти. То в морозильній камері - все навпаки... В ідеалі порожнього місця бути не повинно", - стверджує лікар.

Якщо ж в морозильній камері є порожнє місце, заповніть його хладоелементом (льодом). Він стане в нагоді, наприклад, в разі травм, а також відсутності електрики.

Як потрібно зберігати продукти в морозилці:

Заморожуйте завжди холодне - спочатку остудіть, а потім в морозилку.

Заморожуйте малими порціями, щоб потім "не відпилювати" від великого шматка або не розморожувати все відразу і знову не заморожувати.

Заморожуйте в спеціальних щільних пакетах і ємностях, а не в звичайних "кульочках". На них є відсіки для записок, на яких можна написати дату.

Заморожуйте бланшовані продукти. Наприклад, моркву можна натерти, покласти в сито, і на 30 секунд опустити в окріп або пар. Тоді продукти будуть зберігатися значно довше.

Зіпсовані продукти заморожувати заборонено

"Існує така глобальна помилка, що якщо є щось зіпсоване, а ми його заморозимо, то ми повбиваємо там всіх мікробів... Якщо продукт пропав, а ми його заморозимо, то ви нікого там не вб'єте. Тому зберігати потрібно початково якісні продукти. Заморожування не вбиває шкідливі бактерії", - додав Комаровський.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують
Відстрочка від мобілізації більше недоступна: кого система “Оберіг” внесла до «чорного списку»
Більше не Першотравневий: відзавтра райсуд у Чернівцях називатиметься інакше
«Їх викидали і палили»: працівники Чернівецького музею відновили ікони, яким понад сто років
Шукають майже два тижні: батьки 13-річної Еріки Руснак просять її повернутися - відео
У Чернівцях біля лікарні на тротуар впало дерево - фото
Вперше за 60 років: у Чернівцях розпочнуть капремонт вулиці Головної за 200 мільйонів гривень
Гроза та заморозки вночі: на Буковині очікується різке погіршення погоди
Замість басейну - котлован: територія для Палацу водних видів спорту у Чернівцях стала небезпечною - фото
Звільнилися двоє заступників керівника управління освіти Чернівців: що сталося
Чернівчан просять зустріти загиблого Героя Валерія Боднарюка