Назвали найефективніший спосіб схуднути

новини
1 374
0

Вчені з Великої Британії та Нової Зеландії в рамках порівняльного дослідження виявили, що найважливіший фактор ефективності дієт для зниження ваги при діабеті другого типу – скорочення калорій.

Їхні висновки були опубліковані в журналі Європейської асоціації з вивчення діабету Diabetologia.



Дослідники проаналізували 19 попередніх систематичних оглядів, складених на основі даних баз MEDLINE (Ovid), PubMed, Web of Science та Кокранівської бібліотеки до травня 2021 року.

В основу аналізу лягли дані ефективності дієт для схуднення та досягнення ремісії у хворих на діабет другого типу.

Зазначається, що крім генетичної схильності, початок діабету другого типу часто пов'язаний з надмірною вагою. Саме зниження ваги має вирішальне значення для лікування та ремісії цукрового діабету другого типу.

Достатня втрата ваги може видалити аномальний жир з печінки та підшлункової залози і відвернути захворювання.

Результати аналізу показали, що найбільше зниження ваги досягається за допомогою дієт з дуже низьким вмістом калорій, в яких замість висококалорійних натуральних продуктів використовують замінники.

Наприклад, при обмеженні до 830 кілокалорій на день протягом 12 тижнів з подальшим дотриманням дієти з відносно низьким вмістом жирів і високим вмістом вуглеводів, показники ремісії протягом року склали 46-61%.

Для порівняння, при низьковуглеводних дієтах показники ремісії набагато нижчі і становлять 4-19%.

Ще вищі показники при повній заміні звичних продуктів на низькокалорійні. При енергетичному рівні споживання 400-500 кілокалорій на день протягом 8-12 тижнів середнє зниження ваги у спостережуваних становило 6,6 кілограма.

Низькокалорійні дієти, які рекомендують обмежити енергетичне споживання 1000-1500 кілокалоріями на день, дозволили знизити вагу на 2,4 кілограми за 12-52 тижні.

Приблизно такою ж невисокою ефективністю, на думку авторів, мають знежирена, низьковуглеводна або середземноморська дієта.

Вчені вважають, що до стійкої втрати ваги призведе лише постійне перевищення витрачання калорій над їх споживанням, і для цього найкраще підходять низькокалорійні дієти, незалежно від того, яке співвідношення жирів і вуглеводів.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Не стало працівниці Буковинського медуніверситету Яни Гончарук: їй було лише 30
14 254
Сморід на всі Чернівці: Клічук назвав винуватця нестерпного запаху в місті
12 585
Яку зарядну станцію вибрати для холодильника, котла і телевізора: пояснення експерта
9 953
У "Чернівціобленерго" оприлюднили графік відключень світла на завтра
7 758
Випускниця Чернівецького коледжу створила сукню для переможниці конкурсу краси Miss Europe
7 147
Трагедія на Буковині: через місяць після смерті брата-воїна загинув захисник Андрій Козак
7 128
Коли не буде світла 5 грудня: графік відключень на Буковині
3 038
Скільки завтра будемо без світла: графік відключень на Буковині на 6 грудня
2 979
У Карпатах витратять 6,6 мільярдів гривень на нову дорогу в Буковель
2 786
Віз "клієнтів" на рейсовому автобусі: на Буковині зірвали план переправлення чоловіків через кордон
2 683

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.