Ви робили це неправильно: як насправді потрібно тримати келих з вином

новини
1 662
0

Смакування вина – це ціла культура, у якій важливі навіть, здавалось би, незначні деталі. Важко повірити, та всі старання винороба можуть зійти нанівець, а найкраще вино – стати розчаруванням, просто через те, що людина неправильно тримає келих у руці.

Здавалось би, для чого дотримуватись цих зайвих правил, якщо ми не на світському рауті? Та це питання не лише винного етикету, який, безумовно, важливий, а й смакових властивостей самого вина.


Як ми звикли тримати келих


Багато хто не звертає увагу на те, як саме у руці лежить келих вина, і тримає його просто за чашу. Хтось хапає келих збоку, інші ж – плутають вино з коньяком і беруть келих за чашу знизу.

Однак те, що цілком допустимо для інших напоїв, може зіпсувати вам все враження від хорошого вина.

Тримати келих за чашу – неправильно



Чому це неправильно


Коли людина цілий вечір тримає келих безпосередньо за чашу, у своїх долонях, природно, що вино нагрівається. Та цього ні в якому разі не можна допускати – і ось чому.

Щоб вино повністю розкрило всю палітру своїх смаків, для нього життєво важлива правильна температура подачі. Більшість вин люблять холод:

- Червоні вина краще подавати при температурі, трохи нижчій за кімнатну – 15-20 °C.
- Білі вина полюбляють ще нижчу температуру – 7-12 °C.

Вино не заведено нагрівати. Це негативно впливає на його смак, і сповна насолодитись таким "теплим" продуктом вже не вийде.

Як правильно тримати келих

Найбільш правильним варіантом буде просто обережно взяти келих за ніжку. Головне правило – тримати пальці якомога ближче до підставки, бажано десь посередині ніжки, або навіть за саму підставку, якщо вам комфортно.

Комусь зручніше тримати келих лише великим та вказівним пальцем. Та якщо вам важко так його втримати, можна скористатись і чотирма, і п’ятьма пальцями.

Правильно буде тримати келих з вином за ніжку



Тож такий спосіб тримати келих дозволяє не лише оцінити всю смакову гаму вина та залишити келих чистим, без відбитків пальців, а й загалом – виглядати більш елегантно під час дегустації чи вечері.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

18:58
Чому каву п'ють з холодною водою: просте пояснення, що з нею потрібно робити
18:34
ЄС не може погодити 20 мільярдів євро для України
18:11
Українські біатлоністи - восьмі в естафеті ЧС-2025
17:59
Ця консерва - найкращий продукт для здоров’я людей похилого віку: зміцнить серце та кістки
17:40
Як правильно рахувати зарплату: скільки реально отримуємо на руки та чи вигідніше працювати через ФОП
17:20
Україна очікує на нові постачання F-16 цього року, - Зеленський
17:00
Хотів купити інструмент: на Буковині аферисти видурили у чоловіка 56 тисяч
16:40
В Міненерго звернулись до українців: що варто зробити кожному
16:20
В Коордштабі розповіли, хто для РФ в пріоритеті на обмін і чому не видають "азовців"
16:15
Діти в гуртку технічного конструювання створюють пристрої для військових
16:00
Ліквідація наслідків атаки на ЧАЕС триває дев’ятий день: яка ситуація
16:00
Названо найкорисніший десерт, який повинні їсти українці
15:40
Чи готовий Зеленський підписати угоду про корисні копалини: джерело Sky News повідомило деталі
15:20
Трамп провів масштабні кадрові зміни в армії США
15:00
У Чернівцях затримали чоловіка, який розповсюджував наркотики
14:40
На Покровському напрямку важкі бої: ЗСУ про наступ росіян
14:31
ДТП в Чернівцях: у тролейбусі відмовили гальма
14:20
Пенсії в Україні масштабно проіндексують із 1 березня: як перерахують кожну виплату
14:00
Що робити, коли у селі на Буковині немає соцпрацівника
13:40
Великий піст 2025: традиції, календар харчування, правила та заборони
13:20
Чернівчан закликають достойно провести загиблого воїна Артура Кузука
13:00
Стало відомо, чи відновиться туризм у Чорнобильській зоні після війни
12:40
Як вибухотехнік з Чернівців розміновував Харківщину
12:20
Що буде, якщо їсти банани щодня: несподівані переваги
11:58
Епідеміолог пояснив, чому школам на Буковині рекомендують перейти на дистанційне навчання
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм