RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Смакування вина – це ціла культура, у якій важливі навіть, здавалось би, незначні деталі. Важко повірити, та всі старання винороба можуть зійти нанівець, а найкраще вино – стати розчаруванням, просто через те, що людина неправильно тримає келих у руці.

Здавалось би, для чого дотримуватись цих зайвих правил, якщо ми не на світському рауті? Та це питання не лише винного етикету, який, безумовно, важливий, а й смакових властивостей самого вина.


Як ми звикли тримати келих


Багато хто не звертає увагу на те, як саме у руці лежить келих вина, і тримає його просто за чашу. Хтось хапає келих збоку, інші ж – плутають вино з коньяком і беруть келих за чашу знизу.

Однак те, що цілком допустимо для інших напоїв, може зіпсувати вам все враження від хорошого вина.

Тримати келих за чашу – неправильно



Чому це неправильно


Коли людина цілий вечір тримає келих безпосередньо за чашу, у своїх долонях, природно, що вино нагрівається. Та цього ні в якому разі не можна допускати – і ось чому.

Щоб вино повністю розкрило всю палітру своїх смаків, для нього життєво важлива правильна температура подачі. Більшість вин люблять холод:

- Червоні вина краще подавати при температурі, трохи нижчій за кімнатну – 15-20 °C.
- Білі вина полюбляють ще нижчу температуру – 7-12 °C.

Вино не заведено нагрівати. Це негативно впливає на його смак, і сповна насолодитись таким "теплим" продуктом вже не вийде.

Як правильно тримати келих

Найбільш правильним варіантом буде просто обережно взяти келих за ніжку. Головне правило – тримати пальці якомога ближче до підставки, бажано десь посередині ніжки, або навіть за саму підставку, якщо вам комфортно.

Комусь зручніше тримати келих лише великим та вказівним пальцем. Та якщо вам важко так його втримати, можна скористатись і чотирма, і п’ятьма пальцями.

Правильно буде тримати келих з вином за ніжку



Тож такий спосіб тримати келих дозволяє не лише оцінити всю смакову гаму вина та залишити келих чистим, без відбитків пальців, а й загалом – виглядати більш елегантно під час дегустації чи вечері.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
6-11-2021, 01:20
Коментарів 0 Переглядів 1 578

Теги - вино, келих
Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.