RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Ви робили це неправильно: як насправді потрібно тримати келих з вином


Смакування вина – це ціла культура, у якій важливі навіть, здавалось би, незначні деталі. Важко повірити, та всі старання винороба можуть зійти нанівець, а найкраще вино – стати розчаруванням, просто через те, що людина неправильно тримає келих у руці.

Здавалось би, для чого дотримуватись цих зайвих правил, якщо ми не на світському рауті? Та це питання не лише винного етикету, який, безумовно, важливий, а й смакових властивостей самого вина.


Як ми звикли тримати келих


Багато хто не звертає увагу на те, як саме у руці лежить келих вина, і тримає його просто за чашу. Хтось хапає келих збоку, інші ж – плутають вино з коньяком і беруть келих за чашу знизу.

Однак те, що цілком допустимо для інших напоїв, може зіпсувати вам все враження від хорошого вина.

Тримати келих за чашу – неправильно



Чому це неправильно


Коли людина цілий вечір тримає келих безпосередньо за чашу, у своїх долонях, природно, що вино нагрівається. Та цього ні в якому разі не можна допускати – і ось чому.

Щоб вино повністю розкрило всю палітру своїх смаків, для нього життєво важлива правильна температура подачі. Більшість вин люблять холод:

- Червоні вина краще подавати при температурі, трохи нижчій за кімнатну – 15-20 °C.
- Білі вина полюбляють ще нижчу температуру – 7-12 °C.

Вино не заведено нагрівати. Це негативно впливає на його смак, і сповна насолодитись таким "теплим" продуктом вже не вийде.

Як правильно тримати келих

Найбільш правильним варіантом буде просто обережно взяти келих за ніжку. Головне правило – тримати пальці якомога ближче до підставки, бажано десь посередині ніжки, або навіть за саму підставку, якщо вам комфортно.

Комусь зручніше тримати келих лише великим та вказівним пальцем. Та якщо вам важко так його втримати, можна скористатись і чотирма, і п’ятьма пальцями.

Правильно буде тримати келих з вином за ніжку



Тож такий спосіб тримати келих дозволяє не лише оцінити всю смакову гаму вина та залишити келих чистим, без відбитків пальців, а й загалом – виглядати більш елегантно під час дегустації чи вечері.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
6-11-2021, 01:20
Коментарів 0 Переглядів 1 398

Теги - вино, келих

У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.